Game Review : C&C Renegade

Graphics

De zelfgebakken engine van Westwood is werkelijk een plaatje. Grote open ruimtes waar geknokt wordt door in tanks rond te rijden, maar ook gangen en kamers in de krochten van een Power Plant komen voorbij. Zonder overgang kan je gebouwen in en uitstappen. Binnen kom je van alles tegen, computers, fitnessruimtes, verhoorkamers en natuurlijk, soldaatjes.

In de openlucht is ook veel te zien. Orca's vliegen over en boten varen langs. Af en toe komt een transport vliegtuig laag over. Er staan overal plantjes en graspolletjes, maar bomen zag ik niet zo veel.

Ook hebben vijanden (en jij!) zogenaamde hitboxes, waardoor een schot in het hoofd een stuk dodelijker is dan een schot in je been. Dat is handig als je aan het snipen bent, want practisch elke vijand is dan snel uit te schakelen.

En het zijn natuurlijk de kleine dingen die het doen. Een spelletje kaarten op een tafel in de kantine, verdwaalde schorpioenen op de hete rotsen, alles komt voorbij.

Geluid

Het geluid is erg goed. De muziek dendert uit mijn boxen en de spanning wordt er goed ingehouden. Dat komt doordat de muziek 'inspeeld' op wat er gebeurt. Ben je druk bezig in een gang vol vijanden? De muziek wordt een stuk spannender. En als je op je gemak in het rondloopt, maakt die plaats voor een simpel deuntje.

Tijdens het spelen moet je ook zeker op het geluid letten. Je hoort houten vloeren kraken, vogels tjirpen en de voetstappen van je teamgenoten. Zodra je reïnforcements krijgt hoor je de helikopters ook daadwerkelijk aan komen vliegen. Het meeste werk zit toch vooral in de kleine details. Zeker de moeite waard!

Dit keer is er expres niet gebruik gemaakt van echte acteurs, zoals in de vorige games wel het geval was. Daar was zoveel commentaar op, dat ze gewoon met de computer aan de slag zijn gegaan. Tijdens de filmpjes klinkt het allemaal goed. Maar de stemmen in-game zijn van belabberde kwaliteit. Personen beginnen regelmatig te vroeg met de volgende zin, waardoor 2 zinnen overlappen. Soms is hun stem in een keer duidelijk anders, of ze zeggen helemaal niks. Eén keer overkwam mij dat een figuur totaal de verkeerde zin uitsprak. Ook te taunts van de soldaten zijn matig. De hele tijd hetzelfde, erg saai .