FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 maart 2002

Vennegoor niet mishandeld door Matteo

jcartastic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jan Vennegoor of Hesselink kreeg alleen een voetbalschoen tegen zijn oog toen hij donderdagavond in de 90ste minuut PSV naar de kwartfinales kopte. Van een klap in zijn gezicht door Leeds-speler Dom Matteo was geen sprake. PSV heeft donderdag bevestigd dat Matteo uit frustratie op de grond stompte.

De televisiebeelden gaven juiste het tegendeel weer. Vennegoor of Hesselink kopte de bal in de laatste minuut van de wedstrijd in en bleef liggen in het doel van Leeds. Hij greep naar zijn hoofd. De te laat ingeschoven Leeds-verdediger Matteo viel over de PSV-spits heen en gaf een keiharde klap.

Op het oog was het een stomp in het gezicht van Vennegoor of Hesselink, in werkelijkheid sloeg Matteo in het gras. Van elke vorm van mishandeling was dus geen sprake.

Vaticaan wil internationale controle op internet

Het Vaticaan vindt dat internationale organisaties en kerkelijke instanties scherper moeten toezien op internet, dit om misbruik ervan tegen te gaan. Daarbij zou de VN een belangrijke rol kunnen spelen.

Dat zei aartsbisschop John Foley, voorzitter van de pauselijke raad voor de media. De raad roept rooms-katholieken daarin op meer gebruik te maken van internet en dit medium te zien als een kans en niet als een bedreiging voor de Rooms-Katholieke Kerk.

Ook eist het Vaticaan wetten en internationale normen tegen geweld, pornografie en uitingen van haat op internet. Dergelijke inhoud moet desnoods door een ingreep van overheden worden bestreden, meent de pauselijke raad.

Rabobank komt bezorgen

De Rabobank komt met een nieuwe service. De bank gaat namelijk tegen een betaling van 5,50 euro, geld bezorgen aan huis.

De service komt nadat de Rabobank veel van haar kleinere filialen sluit. Hierdoor komen veel ouderen en invaliden in de problemen, omdat pinnen voor hun moeilijk gaat. De service is dan ook vooral voor hen bedoelt.

Voor de vergoeding wordt het gewenste bedrag, in voorverpakte paketten varrierend van 50 tot 200 euro aan huis afgeleverd. Voor verzorgingshuizen zijn speciale afspraken gemaakt, hier kunnen de bewoners contant geld opnemen bij de administratie, die dit geld weer verrekend met de Rabobank.

De service draagt de naam "Rabo Cash Service", en is al enige tijd getest in Nijmegen, Den Bosch en de Biesbosch.
De hoofddirectie heeft er bij alle bankvestigingen op aangedrongen, deze nieuwe service zo snel mogelijk op te nemen in hun pakket.

RTCW en UT verboden in Duitsland

Sorcerer8472 en [DARK]Sector hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Duitse Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend heeft besloten de populaire computergames Return to Castle Wolfenstein en Unreal Tournament te verbieden. Verkoop en promotie van de games zijn nu illegaal in Duitsland. Ze zouden kinderen aanzetten tot geweld.

In Duitsland zijn al eerder spellen verboden wanneer er buitensporig geweld en/of een link met het nazisme in voorkwam.

Uitgever Activision hield voor de introductie van Return to Castle Wolfenstein al rekening met een verbod. Het bedrijf probeerde het verbod te voorkomen door de nazi's in het spel te vervangen door een sekte en door enkele namen te veranderen.

Dieren in Kabul krijgen steun

warmbakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dieren in de dierentuin van de Afghaanse hoofdstad Kabul, krijgen voedsel uit alle hoeken van de wereld. Ze zijn door de oorlog erg verzwakt en ondervoed. De oppassers zijn erg blij met de voedselpakketten, maar zitten met één groot probleem. De beschrijvingen op de voedselpakketten zijn in het Engels, en dit is onleesbaar voor de Afghanen!

DNA verdachte 'Nicky Verstappen' matcht niet

De afgelopen donderdag in het Limburgse Tegelen gearresteerde man ontkent stellig iets te maken te hebben met de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. Volgens zijn advocate is bovendien gebleken dat zijn DNA níet overeenkomt met de DNA-sporen op het lichaam van Nicky. De raadsvrouw verwacht dat hij maandag op vrije voeten wordt gesteld.

De 28-jarige verdachte S.V. werd aangehouden na een tip van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De verdachte is volgens De Vries een stiefbroer van een van de jeugdkampleiders, die in Brunssum was toen Nicky verdween.

Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssumerheide in Limburg. Een dag later werd hij vermoord aangetroffen.

7 jarige Palestijn gedood

Een 7-jarig Palestijns jochie is vandaag om het leven gekomen toen hij werd getroffen door kogels die afkomstig waren van Israëlische militairen. Het drama speelde zich af op de Gaza strook.

Moussa al-Talalqa speelde voor het huis van zijn ouders in een dorp vlakbij de grenspost Erez met Israël, toen hij werd getroffen door de kogels.

Ook een 16-jarige Palestijnse jongen werd gedood vandaag. Iraëlische militairen schoten hem dood toen zij in pantserwagens een vluchtelingenkamp in Jenin binnendrongen.

Jonge Socialisten zien VVD niet meer zitten

De jongerenafdeling van de PvdA, de Jonge Socialisten, heeft het gehad met de VVD. Een regering met die partij is wat hen betreft taboe.

De liberalen streven een vorm van moderne apartheid na, vinden de jonge PvdA'ers. Vooral het uitgaansverbod dat VVD-leider Dijkstal voorstaat voor "ettertjes" zet kwaad bloed bij de Jonge Socialisten. Dijkstal meent dat jongeren die zich in het uitgaansleven hebben misdragen, 's avonds niet meer op straat thuishoren.

Voor de Jonge Socialisten is dit de druppel. De "ettertjes" hebben volgens hen juist hulp en scholing nodig "in plaats van te worden weggewerkt van de straat".

Verstappen wederom bij Sauber

Lakini en Bigfoot hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren bracht Jos Verstappen opnieuw een bezoek aan de Sauber fabriek in Hinwil, Zwitserland. Deze keer was hij in het gezelschap van persoonlijk begeleider Raymond Vermeulen.

Doordat Jos steviger gebouwd is dan de vaste rijders, Nick Heidfeld en Felipe Massa en hij is ook acht centimeter langer, is er wederom gewerkt aan de zitpositie en de stand van de pedalen.

De Sauber technici krijgen een steeds beter beeld hoe ze Jos kunnen helpen om hem comfortabel in de auto te laten zitten. En naar het zich laat aanzien ziet het er alweer een stuk beter uit.

Deze inspanningen laten in ieder geval zien dat de plannen met "onze" Jos concrete vormen aannemen, letterlijk en figuurlijk.

Verslag vrije training Australië

Rubens Barrichello en Michael Schumacher lieten tijdens de vrije training zien dat hun oude ferrari nog steeds de snelste van het veld is. Micheal en Rubens hadden anderhalve seconde voorsprong op Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya. De beste nieuwkomer is de Braziliaan Felipe Massa hij eindigde op een achtste plaats en liet de rest van de nieuwkomers achter zich.

De McLarens waren teleurstellend want Raikkonen kwam niet verder dan een zevende plaats en couldhard moest genoegen nemen met de elfde plaats.

Duitsland kan eindelijk on-line

Duitsland kan zich eindelijk on-line begeven. De domeinnaam Deutschland was namelijk in 1995 voor de neus van de overheid weggekaapt door een Duits bedrijf in internetadviezen.

Het bedrijf heeft na een juridisch gevecht van twee jaar met de Duitse overheid, de domeinnaam aan Duitsland overgedragen. De eigenaar van het bedrijf zei dat hij de strijd maar heeft opgegeven om een lange en dure juridische strijd te voorkomen.

De overheid gaat de site gebruiken om informatie op te verspreiden. www.deutschland.de

Urk jongste gemeente van Nederland

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Urk heeft de jongste bevolking van heel Nederland. Maar liefst 43,1 procent van de inwoners is jonger dan 19 jaar, terwijl de 65-plussers er een absolute minderheid vormen, 6,5 procent. Gezinnen met 4, 5 of zelfs 10 kinderen zijn geen uitzonderingen.

De gemeente Urk staat met stip bovenaan, gevolgd door Staphorst. Op 1 januari telde Urk 16.640 inwoners, daarvan zijn er 7092 onder de 19. De 1069 ouderen vormen dus een absolute minderheid.

Remkes: Zwarte wijken moeten kunnen

mr_FOK en PLUTONIUM hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aparte woonwijken ('zwarte wijken') voor allochtonen blijven een heet hangijzer. D'66 Minister van Boxtel (Grotestedenbeleid) is daar een fel tegenstander van, maar VVD staatssecretaris Johan Remkes (Ruimtelijke Ordening) ziet er wel wat in.

Remkes steunt plannen van een woningbouwvereniging uit Almere die aparte woonblokken voor allochtonen wil bouwen. Volgens hem moeten Nederlanders niet bang zijn voor het idee dat etnische groepen vrijwillig bij elkaar in een buurt wonen. ,,Als Turken of Marokkanen bij elkaar willen wonen in huizen die naar hun smaak zijn ingericht, zou ik niet weten waarom dat niet kan''.

Volgens Remkes komt de angst voort uit verkeerde voorbeelden: ,,Gettovorming is een gevolg van een gebrek aan keus. Hier hebben de bewoners juist veel keuzevrijheid, staan hun wensen centraal. Ook gaat het niet om een grootschalig project, maar om `slechts enkele huizenblokken''.

Remkes gelooft niet dat zwarte wijken voor etnische groepen nadelig zijn voor de integratie.

VVD wil Afghaanse asielzoekers terugsturen

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hans Dijkstal, VVD lijsttrekker, vindt dat 8.000 Afghaanse asielzoekers met een tijdelijke verblijfsvergunning zo snel mogelijk naar hun land moeten terugkeren. Dijkstal zei dit op een partijbijeenkomst in Zwolle.

De regering wil over een half jaar beoordelen of de situatie in Afghanistan veilig genoeg is. Dijkstal wil daar niet op wachten en wil dat besluit zo snel mogelijk nemen.

Dijkstal wees er op dat er onder de 30.000 Afghaanse asielzoekers veel goedgeschoolden zijn die kunnen helpen bij de wederopbouw van hun land.

Tienduizenden Afghanen hebben de afgelopen jaren een permanente verblijfsvergunning gekregen. Deze vluchtelingen kunnen niet worden gedwongen terug te keren naar hun vaderland. Zij zouden in de ogen van de VVD overigens wel via een stimuleringsbeleid op vrijwillige basis naar Afghanistan kunnen vertrekken.

Nixon wilde atoombom bij Vietnam oorlog

mberik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Nixon, president van Amerika gedurende de laatste periode van de Vietnam oorlog, stond in 1972 op het punt een atoombom op Vietnam te laten gooien. Dat blijkt uit bandopnames uit de regeerperiode van Nixon die gisteren zijn vrijgegeven.

IJzingwekkend is de weergave van het gesprek dat Nixon op 25 april 1972 had met zijn toenmalige veiligheidsadviseur, Henry Kissinger, en waarin de te volgen oorlogsstrategieën worden overwogen.
Nixon: "Ik zou liever de atoombom gebruiken",
Henry Kissinger: "Ik geloof dat dat wat veel is".
Nixon ergert zich over dat antwoord: "Stoort jou dat? Ik wil dat je de zaken groot ziet".

Nixon had in 1985 al eens gezegd dat hij ooit de "optie van de atoombom" had overwogen. Maar omdat de aanvallen op burgerdoelwitten waren gericht, had hij afgezien van het inzetten van atoomwapens.

Drugstunnel van Mexico naar de VS

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse narcoticabrigade (DEA) heeft een ingenieuze manier ontdekt waarop drugs de VS werden binnengesmokkeld. Het betreft een 370 meter lange tunnel.

De tunnel loopt van een huis in Mexico naar een varkenshouderij in Californië. In de tunnel was een rails gelegd waarover de drugs kan worden getransporteerd.

De DEA denkt dat de broers Ramon en Benjamin Arellano Felix gebruik maakten van de tunnel. De gebroeders staan aan het hoofd van de grootste drugsbende in Mexico.

Rotterdam: Gevangene loopt gevangenis uit

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige gedetineerde is vanmiddag ontsnapt uit de penitentiaire inrichting aan de Noordsingel in Rotterdam. Alhoewel ontsnapt een groot woord is: De man liep gewoon de gevangenis uit.

De gevangene, een illegaal in ons land verblijvende Algerijn, gaf zich uit voor een andere gedetineerde die dit weekeinde met verlof zou gaan. Hij passeerde moeiteloos de drie controlepunten in de gevangenis en wandelde naar buiten.

De Algerijn zat vast voor heling en deelname aan een criminele organisatie.

Game Review : C&C Renegade

Command & Conquer : Renegade is het langverwachte vervolg op de C&C series van Westwood. Het originele spel is een een nieuw jasje gestoken. Dit maal een totaal andere aanpak. Geen gepruts met soldaatjes van bovenaf, en geen grote tank-rushes meer.

Een first-person view en dito aanpak. Als je speelt loop je tussen de soldaatjes, je zweeft er niet meer boven om commando's te geven. Vanaf nu is het voorzichtig zijn, want dat ene soldaatje waar je vroeger niet om maalde, is nu de sleutel tot een succesvol einde.

Hoogste toren ter wereld komt in Taiwan

De luchtvaartautoriteiten in Taiwan hebben het groene licht gegeven voor het doorgaan van de bouw van het Taipei Financial Center dat het hoogste gebouw ter wereld moet worden. De toren moet een hoogte krijgen van 508 meter. Het project liep na de aanslagen in de VS vertraging op door discussies over de veiligheid.

Als de bouw volgens schema verloopt zal de toren voorjaar 2004 klaar zijn. Met de bouw is drie jaar geleden al begonnen.

De luchtvaartautoriteiten maakten in eerste instantie ernstig bezwaar tegen de enorme toren. Zij wilden eigenlijk niet verder gaan dan 391 meter. Inmiddels is een aantal technische aanpassingen doorgevoerd, zoals meer waarschuwingslampen op de toren. Het bestuur van de hoofdstad Taipei verklaarde dat er in elk geval geen gevaar meer bestaat voor het luchtverkeer.

Momenteel staat het hoogste gebouw van de wereld in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Deze twee torens zijn 452 meter hoog.

Overlevende treinramp gedood door trein

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een overlevende van de treinramp in Egypte, is donderdag onder een trein gekomen en gestorven. De man ontsnapte vorige week aan de vuurzee omdat hij uit een van de rijtuigen sprong.

Hij had lichte verwondingen, maar toch sloeg het noodlot toe. Op zijn terugreis naar Caïro viel hij op het spoor en werd dodelijk geraakt door een voorbijrazende trein.

[F1] Oude Ferrari's nog steeds snel

De Formule 1 wagens van Ferarri uit het vorige seizoen, doen het nog steeds prima.
Dat is de conclusie nadat vrijdag de vrije training voor de eerste race van het seizoen was verreden.

Schumacher, regerend Formule 1 wereldkampioen, was in de oude Ferarri veruit de snelste. Nummer twee was zijn teamgenoot Barrichello, en die moest een halve seconde toegeven op de Duitser.

Het gat met de rest van het veld was verbazingwekkend groot. Michaels broer Ralf Schumacher en de Colombiaan Juan Pablo Montoya moesten in één ronde over het circuit meer dan anderhalve seconde prijsgeven.

Het grote tijdverschil verrastte ook Schumacher, die de laatste twee keer dat er in Melbourne gereden werd won. ,,Het geeft zelfvertrouwen, hoewel je nooit zeker weet met welke hoeveelheid brandstof de andere wagens hebben gereden. Dat kan groot verschil maken.''

Teambaas Frank Williams van Williams was behoorlijk teleurgesteld over de trainingstijden van zijn coureurs: ,,We hebben vandaag kunnen zien dat Ferrari weer een klasse apart is.''

Dit seizoen rijdt Ferrari noodgedwongen in dezelfde wagens als vorig jaar, omdat uit testen bleek dat de nieuwe wagen nog niet betrouwbaar genoeg was.

E-mailadressen GroenLinks openbaar

Door een fout in de mailinglijst van GroenLinks worden honderden mensen gespamd met nep-mails. Per abuis werden de geadresseerden in het CC vak vermeld, waardoor de adressen openbaar werden. De afzender, die zich door middel van een email.com adres voordoet als Paul Rosenmuller, heeft tot nu toe twee e-mails gestuurd. Een derde kwam van een persoon die het verschil niet wist tussen 'reply' en 'reply all', waardoor de boodschap "Geen behoefte aan dergelijke mail. Doei." weer bij iedereen terecht kwam.

De eerste mail, met het onderwerp "Erratum Verkiezingen 6 maart":
quote:
Geachte heer, mevrouw,

In tegenstelling tot het door Mw. Nieuwenhuizen vermelde bericht, vieren wij niet op 6 maart de overwinning. Gezien recente ontwikkelingen (ruzies binnen de partij, met name over externe communicatie) verwachten wij ook niet echt een overwinning, maar eerder een aantal zetels verlies.

Echter zullen wij wel een borrel hebben, op ons kantoor in Oss, Vuurvlinder 4. (Vanwege de aankomende fusie met SP - hierover later meer.)

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met ons kantoor, of het gebruikelijke telefoonnumer voor de ledendiensten. (0412 - XXX XXX)

Met vriendelijke groet,

P. Rosenmuller
Lijsttrekker Groen Links

De tweede, met het onderwerp "Erratum Vorige Mail":
quote:
Sorry,

Heb ik weer een fout gemaakt. (Lijkt ons politieke beleid wel!). Nou ja, ik heb eigenlijk al zo lang als ik in de politiek zit niets te melden, dus laat ik alles over aan ons aankomende partij-lijsttrekker Jan Marijnissen (Tel. Prive: 0412 - XXX XXX - Hup!). Samen hebben we twee keer niks te melden en kunnen we immer strijden tegen alles en streven naar het onmogelijke.

Kom op, laten we een blok vormen tegen Fortuynlijk Nederland!
Hahaha wie denken ze wel dat ze zijn!

PS: sorry dat ik vandaag geen zinnige bijdrage had in het WAO debat. Ik had het graag anders gezien, maar ja, zoals jullie weten voel ik mij immer 'geschoffeerd'.

Gegroet - Paul Rosenmuller - Zakkenvuller

Groen Licht voor wie Links Lult en Rechts Vult!

14:35: Excuses van systeembeheerder
quote:
Op donderdag 28 februari is bij de verzending van het bericht over de
uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen een ongelukje gebeurd waardoor een
deel van verzonden mailtjes is blootgegeven. Helaas hebben enkele
grappenmakers hiervan misbruik gemaakt.

Mijn excuses voor het ontstane ongemak.
We zullen alles in het werk stellen om een dergelijke fout in de toekomst te
voorkomen",

aldus Ron Leijser van systeembeheer GroenLinks.

Europese satelliet om de aarde

Vanaf de raketbasis in Kourou in Frans Guyana is de Ariane-5 raket met aan boord de Envisat satelliet met succes gelanceerd. De raket is van de Europese Ruimte Organisatie ESA.
De satelliet gaat 14x per dag om de aarde heen en maakt foto's van land, ijs en lucht. De bedoeling is dat de satelliet het milieu op aarde veel beter in kaart gaat brengen. De satelliet kostte ruim twee miljard euro en is daarmee de duurste satelliet ooit van Europa.

PvdA wil wet tegen exorbitante donaties

PLUTONIUM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA wil exorbitante bijdragen aan de campagnes van politieke partijen bij wet verbieden, hierover wil de partij in de kabinetsformatie afspraken gaan maken. Het is te kort dag om nog met een verbod te komen voor de huidige campagne. Naast de PvdA pleitte, eerder deze week, GroenLinks al voor een sponsorverbod.

De PvdA wil dat giften van bedrijven en vakbonden voortaan taboe zijn en dat de namen van burgers bekend worden gemaakt van die partijen met meer dan 500 euro spekken.

Directe aanleiding zal wel de bekendmaking dat zakenman Harry Mens 45.000 euro had gestort in de campagnekas van Leefbaar Nederland.

Mijns inziens is het gewoon duidelijk dat de "linkse" partijen (bijna) geen sponsorbijdragen krijgen en zo worden alleen de "rechtse" partijen gekort. VVD heeft bijvoorbeeld geen bezwaar tegen sponsorbijdragen.

40 Jaar lang computergames

Jan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is deze maand precies 40 jaar geleden dat het allereerste computerspelletje is gemaakt, reden voor een feestje.

De geboorte van computergames werd in 1962 ingeluid op het Massachusetts Institute of Technology. Daar werd een game gemaakt waarin 2 spaceships een duel uitvochten in de buurt van een zon.

Het spel, Spacewars, luide het begin in van een nieuw tijdperk en de huidige miljardengameindustrie rond games. Ook inspireerde de game onder andere Atari en Apple in de beginjaren van hun bedrijf.

Om dit heugelijke feit te vieren heeft The New York Times een uitgebreid artikel online gezet over Spacewars. Bijgaande in het artikel zit een interview Steve Russell, één van de bedenkers van het spel.

Jos Verstappen weer op bezoek bij Sauber

Lakini en Bigfoot hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren bracht Jos Verstappen opnieuw een bezoek aan de Sauber fabriek in Hinwil, Zwitserland. Deze keer was hij in het gezelschap van persoonlijk begeleider Raymond Vermeulen.

Doordat Jos steviger gebouwd is dan de vaste rijders, Nick Heidfeld en Felipe Massa en hij is ook acht centimeter langer, is er wederom gewerkt aan de zitpositie en de stand van de pedalen.

De Sauber technici krijgen een steeds beter beeld hoe ze Jos kunnen helpen om hem comfortabel in de auto te laten zitten. En naar het zich laat aanzien ziet het er alweer een stuk beter uit.

Deze inspanningen laten in ieder geval zien dat de plannen met "onze" Jos concrete vormen aannemen, letterlijk en figuurlijk.

Shovel redt meisje

Een ernstig gewond meisje uit Rotterdam is gered door een chauffeur van een shovel. Het elf-jarige meisje was aan het skiën in Stuben in Oostenrijk. Ze raakte ernstig gewond aan haar knie en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Maar vanwege zware mist en sneeuwval kon er geen reddingshelicopter landen op de piste.

De chauffeur, Siegi Friedrich, bedacht zich geen moment en stelde voor het kind met een shovel op te halen. Zo gezegd zo gedaan. Hij reed naar de plek des onheils, legde het kind op een brancard op de laadschep. De shovel, met kind voorop, ging vervolgens over moeilijk begaanbare bergweggetjes naar het volgende dorp. De tocht was niet zonder gevaar, aangezien de weggetjes waren afgesloten wegens extreem lawinegevaar. Vanaf hier werd het meisje met een helicopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje was niet de enige gewonde tijdens het skiën. Een 53-jarige Duitse werd ook meegenomen en kon op de stoel naast Siegi plaats nemen.

Weer kinderen besmet met nekkramp

In het Brabantse plaatsje Soerendonk zijn drie gevallen van nekkramp geconstateerd in de afgelopen twee weken. Een jongetje van tien jaar is er slecht aan toe en overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De andere twee, jongens van 15 en 17 jaar, zijn er minder ernstig aan toe.

Burgemeester Jorritsma van Soerendonk heeft een verzoek ingediend bij minister Borst om de kinderen in het dorp preventief te vaccineren. Het is op dit moment nog niet bekend of Borst hier toestemming voor geeft.

Afgelopen dinsdag werd al tot vaccinatie besloten van alle kinderen in de Bommelerwaard en Rosmalen. Hier waren meerdere kinderen besmet en is een meisje van 13 uit Rossum aan de ziekte overleden.

Lichtbundels op plek van WTC

Vanaf 11 maart zullen twee enorme lichtbundels in de vorm van torens de plaats innemen van de ingestorte Twin Towers. De lichtshow is bedoeld als gedenkteken voor de zeker 2800 slachtoffers die de aanslagen in New York op 11 september 2001 hebben geëist.

Donderdag besloot burgemeester Michael Bloomberg om op deze manier een tijdelijk monument voor de doden in te richten. Zo'n negentig schijnwerpers van in totaal circa 7000 watt moeten de WTC-torens weer boven de stad doen verschijnen. Na een maand zullen de lichten weer worden gedoofd. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de lichtbundels later een plek krijgen in een permanente herdenkingsplaats op 'Ground Zero'.

[UEFA] Uitslagen PSV en Roda JC

Leeds United - PSV

Doordat PSV vanavond uit bij Leeds United voor een verrassing zorgde door met 0-1 te zegevieren, zal er in de volgende ronde een Nederlands onderonsje zijn. In de kwartfinale van de UEFA beker zal de club uit Eindhoven het op moeten nemen tegen Feyenoord dat eerder vanavond zich al plaatste.

In het duel kregen zowel Leeds als PSV voldoende kansen, maar steeds faalden de spitsen van de beide clubs.
Na 90 minuten voetbal rekende iedereen eigenlijk al op een verlenging, maar dat voorkwam Jan Vennegoor of Hesselink in de blessuretijd.
De aanvaller scoorde in de rebound, nadat Theo Lucius op de lat kopte.

AC Milan - Roda JC

In Milaan heeft Roda JC een uniek kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de UEFA cup laten liggen.
De ploeg uit Kerkrade dolf het onderspit tegen de Italiaanse miljoenenformatie na strafschoppen. In de reguliere speeltijd was de eindstand 0-1 voor Roda.

Roda JC had de Italiaanse ploeg van tevoren hoger ingeschat, maar had een meevaller dat Milan totaal niet in vorm lijkt te zijn. De ploeg creërde sporadisch een kans, en de aanvallers faalden dan in de afwerking. Roda kreeg ook weinig kansen, maar zag in de 71e minuut toch Luijpers een doelpunt scoren.
De Limburgers werkten de wedstrijd met 10 man af, nadat Vrede in de 84e minuut rood had gekregen; Hij kreeg geel na een overtreding en rood nadat hij de scheidsrechter daarop volgend uit protest een duwtje gaf.

In de strafschoppenreeks was het een festijn van gemiste strafschoppen. Roda schoot er slechts twee in, Milan 3.

Vliegende Panters: 'houdoe tegen Edison'

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vliegende Panters hebben geen interesse in de Edison die ze hebben gewonnen. Sterker nog, ze willen hem niet eens hebben.

De reden daarvoor is dat ze niet uitgenodigd waren bij de uitreiking van de 'Edison Music Awards' in de Heineken Music Hall. De Edison Stichting was ze vergeten.

Steek maar in je bips

De Vliegende Panters hadden in de categorie Kleinkunst gewonnen. Volgens J. Boesjes van de stichting is het een grote fout dat ze niet waren uitgenodigd.
De Panters zelf hebben daar geen boodschap aan: "Het gaat de organisatie niet om de prijzen. Wij worden gewoon gezien als een zap-moment in de tv-uitzending wegens een te laag BN-gehalte en daarom zeggen wij: steek die televizierring maar in je bips".
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.