Game Review: Medal of Honor: Allied Assault

'Medal of Honor: Allied Assault' is een absolute topper. Momenteel zeker de beste in zijn soort. Groot pluspunt ten opzichte van de naaste concurrent 'Return to Castle Wolfenstein' is het realisme. De graphics zijn net iets beter, de omgeving realistischer en je vecht alleen tegen Nazi's en niet tegen wazige zombies. Ook de geschiedkundige verantwoording is voor de liefhebber van militaire geschiedenis een pluspunt, het klopt gewoon allemaal. Kleine details (zoals de originele handtekening van Dwight Eisenhower etc.) maken dit spel helemaal af. Ik heb zelf, tot nu toe, alleen de single-player gespeeld, maar ik heb me laten vertellen dat de multi-player zeer de moeite waard is. (Wellicht weet een van de users het? Geef een reactie!)

Nadat PCShooter.com dit spel hun Editors' Choice Award en een 10/10 score gaf, GamePro.com het een 5/5 score toebedeelde en Game Zone het met een 9,8 een 'Outstanding Game!' noemde, kan ik niet anders concluderen dat dit waanzinnige spel toch zeker een 9,5 waard is.

En nu maar hopen dat deze trend in realistisch WWII-shooters wordt voortgezet; dan kunnen we nog een hoop lol beleven... scenario's genoeg!




Alle plaatjes zijn (C) EA.com. Check hun website voor veel info, plaatjes en wallpapers!