Film Review: The Last Castle

Het verhaal speelt zich af in een gevangenis die voorzien is van hele dikke muren en je doet denken aan een kasteel. Maar meestal was een kasteel een vesting die gebouwd werd om personen buiten de muren te houden, dit kasteel echter is gebouwd om de mensen binnen te houden...



De gefrustreerde gevangenisdirecteur Winter, gespeeld door James Gandolfini, reageert zijn niet-geslaagde militaire carriere af op de gevangenen. Sinds hij aan de macht is ontsnappen er geen gevangenen meer, maar zijn er 'toevallig' wel eens een paar markante sterfgevallen.

Redford, die Generaal Irwin speelt, is het idool van Winter, maar Redford zet die bij de kennismaking al op zijn plaats. Gevolg: een machtspelletje tussen de twee partijen.

Het verhaal komt wat traag op gang, is niet het sterkste script ooit, maar door het bombastisch opgebouwd collectivisme, lijk je snel de kant van de gevangenen te kiezen, die toch stuk voor stuk moordenaars of zwaar-criminelen zijn.




Conclusie:
Je kan rustig stellen dat de film - geen hoogstandje - wordt gedragen door de acteerprestatie van Robert Redford en James Gandolfini.

De film was vermakelijk, er zat spanning in maar was wel voorspelbaar. Het camerawerk was behoorlijk.

Verdere info:
Raadpleeg IMDB.

Score: 6