The Incredible Adventures of Van Helsing - Final Cut

De reeks Van Helsing van NeocoreGames heeft in totaal meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Het eerste deel was een doorslaand succes, maar de twee opvolgers werden geplaagd door bugs en tegenvallende kritieken. Om de fans tegemoet te komen heeft NeocoreGames alle drie de delen in een spel gepropt met verbeteringen, extra content en een hogere level cap. Neocore noemt dit The Incredible Adventures of Van Helsing – Final Cut.

Als gebaar naar de fans toe krijgt iedereen die alle delen van Van Helsing heeft, de Final Cut-versie gratis. Er zijn 20 scenario's die, inclusief terrein en monsters, random worden gegenereerd. Neocore heeft een co-op voor vier spelers, met daarnaast drie multiplayermodi waaronder PvP. Final Cut krijgt ook dagelijkse quests, wekelijkse events en challenges.

Bounty Hunter

Je kunt nu in het begin kiezen uit alle zes klassen monsterjager, te weten bounty hunter, elementalist, phlogistoneer, protector en umbralist. Dat betekent dat je deel I en II opnieuw kan spelen met andere klassen. Alle geliefde – gehate tower defense-spelonderdelen zijn nu optioneel, maar leveren extra veel op. Het maximaal haalbare level is flink omhooggeschroefd naar 80 voor de verhaalmodus. Het feit dat het maximale level in Van Helsing 3 verlaagd was naar 30 viel heel erg verkeerd bij de fans. Nu gebeurt het omgekeerde en kun je ervoor kiezen vanaf het begin van het spel met een level 80 personage rond te lopen. Ik weet oprecht niet wat de uitdaging daarvan is, maar ik hoop dat de monsters meeschalen met je level.

Met de aparte spelmodus 'Endgame' en het Glory-systeem is het mogelijk om zelfs level 100 te halen. Hier zijn ook zeldzame spullen te vinden. Het kost je volgens Neocore ongeveer 50 uur om de verhaalmodus van Final Cut uit te spelen.

Hij heeft een quest!

Het klinkt allemaal fantastisch, maar ik heb zelf alleen een random gegenereerd scenario kunnen spelen. Ik heb dus niet kunnen testen of de problemen met de multiplayer zijn opgelost. Ik kwam geen enkele bug tegen, maar dat zegt weinig omdat ik niet lang genoeg heb gespeeld. Wat ik wel heb gezien is dat het afschuwelijke gebruikersonvriendelijke menu is vervangen door een veel beter exemplaar. De skills zijn (weer) uitgebreid en duidelijker ingedeeld en het zoeken in je inventaris is stukken overzichtelijker geworden. Dit was een van mijn grootste struikelblokken in het spel, omdat er best veel loot valt maar het was zo lastig om het allemaal bij te houden.

Katarina op haar paasbest

Final Cut speelt soepel met toetsenbord en muis, zelfs voor een controller-junkie als ik. Het is mij niet duidelijk of de moeilijkheidsgraad is aangepakt, maar ik neem aan dat het iets eenvoudiger is geworden. Dit is een goede gelegenheid voor NeocoreGames om hun reputatie te versterken voordat Warhammer 40K: Inquisitor - Martyr volgend jaar uitkomt. Zodra wij de kans krijgen komt er een volledige review met diepgang.

The Incredible Adventures of Van Helsing – Final Cut komt in september uit voor Windows op pc. Later is er ook een versie voor Mac OS.

Logo