Uitslag FC Utrecht - Go Ahead Eagles

FC Utrecht heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van Ron Jans won dankzij een doelpunt van Can Bozdogan in de blessuretijd met 2-1 van Go Ahead Eagles.

Na vier minuten voetbal kwam FC Utrecht in de eigen Galgenwaard dankzij Sam Lammers al op voorsprong. Het was het alweer de zesde competitiewedstrijd op rij dat de Belgische spits Lammers wist te scoren en daarmee evenaart hij een clubrecord. Na de openingsgoal ging Go Ahead Eagles op zoek naar de gelijkmaker en die zou vlak voor rust vallen. Vlak na een grote kans van Go Ahead-middenvelder Willum Willumsson kopte Gerrit Nauber de 1-1 binnen.

In de tweede helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en leek het er ook op dat beide ploegen de punten zou gaan delen, maar in de extra tijd zou FC Utrecht alsnog de drie punten in eigen huis houden. De middenvelder Can Bozdogan kopte raak uit een voorzet en door de zege staat het op de zevende plaats.