Uitslag PSV - Vitesse

PSV heeft zaterdagmiddag eenvoudig gewonnen van Vitesse. In Eindhoven won de ploeg van Peter Bosz met 6-0 en is daarmee weer een stap dichter bij de 25ste landstitel uit de clubhistorie.

PSV had geen enkele moeite met de nummer laatst uit de eredivisie. Vlak voor het half uur kwam de Eindhovense ploeg voor eigen publiek op voorsprong dankzij Luuk de Jong. Twee minuten na de openingsgoal maakte Malik Tillman de 2-0 nadat eerst nog De Jong en Guus Til misten.

Via een kopbal van André Ramalho uit een corner werd het voor rust nog 3-0 en in de tweede helft zou PSV nog uitlopen naar een 6-0 overwinning door doelpunten van Johan Bakayoko, De Jong en Hirving Lozano. Door de twee doelpunten van De Jong is de aanvoerder van PSV ook de topscorer in de eredivisie met 26 doelpunten.

PSV zou aankomende donderdag al kampioen kunnen worden tegen sc Heerenveen, maar dan moet Feyenoord wel punten verspelen tegen Fortuna Sittard of Go Ahead Eagles.