Atalanta slaat slag met winst in Liverpool in kwartfinales Europa League

Ook in de Europa League zijn de heenwedstrijden gespeeld in de kwartfinales. Donderdagavond stonden ze alle vier op de planning, met één grote winnaar van de avond: Atalanta staat op het punt om Liverpool uit te schakelen. De returns worden volgende week donderdag gespeeld.

AC Milan - AS Roma
Na een paar kansen in de openingsfase was het na een ruim kwartier raak: Gianluca Mancini kopte vanuit een corner raak en zette Roma op voorsprong. AC Milan kreeg vervolgens wel een aantal kansen, waaronder meerdere voor Tijani Reijnders, maar die gingen er niet in: Olivier Giroud kwam het dichtst in de buurt, maar zag zijn poging in de slotfase op de lat belanden, waardoor Roma met 0-1 won.

Liverpool - Atalanta
Al na twee minuten had Mario Pasalic een megakans voor Atalanta, maar hij stuitte bij toeval op keeper Caoimhin Kelleher. Even later zag Harvey Elliott een mooie poging via de lat én de paal toch niet in het doel belanden namens Liverpool en dat werd kort voor rust afgestraft: Gianluca Scamacca rondde een aanval van Atalanta af. Kort daarna verzuimde Teun Koopmeiners om de score te verdubbelen, maar Scamacca deed dat een kwartier na rust wel door rustig binnen te tikken. Tien minuten voor het einde werd het zelfs nog 0-3: Pasalic was trefzeker na gegrabbel van keeper Kelleher.

Bayer Leverkusen - West Ham United
Na twintig minuten ontsnapte Paqueta: een ranzige trap op Amine Adli werd slechts 'bestraft' met een bijzonder genadige gele kaart. Na een dik uur ging Vladimir Coufal even gestrekt: de West Ham-speler kreeg een bal van dichtbij vól in zijn gezicht. Het antivoetbal van de Engelsen werd tien minuten voor tijd afgestraft: invaller Jonas Hofmann frommelde de 1-0 binnen. Een andere invaller sloeg in blessuretijd ook nog toe, Victor Boniface tekende voor de 2-0 eindstand.

Benfica - Olympique Marseille
Klungelig verdedigen van Marseille stelde Rafa Silva in staat de score te openen, kort na rust was het Angel di Maria die een prima aanval afrondde voor 2-0. Een kwartier later was er hoop voor Marseille: een verdedigende fout stelde Pierre-Emerick Aubameyang in staat te scoren, maar het bleef wel bij 2-1 voor de Portugese thuisploeg.