Gregoire sprint naar winst in voorlaatste rit Baskenland

Romain Gregoire heeft de vijfde en voorlaatste etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De jonge Fransman was in de sprint net te snel voor Orluis Aular en Maximilian Schachmann. Mattias Skjelmose is de leider in de Baskische rittenkoers.

Na de zware valpartij in de vierde etappe, waarbij onder meer Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic moesten opgeven, werd er ook in rit vijf gevallen. Thuisrijder Mikel Landa brak daarbij zijn sleutelbeen en moest de strijd staken.

Ondanks de verschillende zware valpartijen werd er ook gewoon gekoerst en halverwege de etappe op de zwaarste klim van de dag versnelde Sepp Kuss samen met Isaac Del Toro. Het tweetal werd in de afdaling alweer ingerekend.

In de laatste veertig kilometer waren er nog twee beklimmingen van de derde categorie en daar waren verschillen aanvallen en vooral UAE Emirates waren actief, maar steeds reed klassementsleider Mattias Skjelmose het gat dicht met de aanvallers en kregen we een sprint van een uitgedund peloton. Daarin was Romain Gregoire net de snelste voor Orluis Aular en Maximilian Schachmann.

Results powered by FirstCycling.com