Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

FC Twente heeft woensdagavond niet optimaal kunnen profiteren van het verlies van AZ eerder op de avond. In een doelpuntrijkduel tegen sc Heerenveen werd het in Friesland 3-3.

FC Twente kende een uitstekende start. Na een kwartier stond het al 0-2 in Friesland dankzij doelpunten van Ricky van Wolfswinkel en Daan Rots. De aansluitingstreffer viel al snel na een rake kopbal van Ion Nicolaescu uit een voorzet van Osame Sahraoui.

Tien minuten voor de rust kwam Twente weer op twee doelpunten voorsprong. Robin Propper scoorde vanuit een corner, maar opnieuw kwam Heerenveen terug in de wedstrijd. Sahraoui zorgde snel voor een nieuwe aansluitingstreffer en stond het na 45 minuten voetballen 2-3.

In de tweede helft kwam sc Heerenveen na tien minuten op gelijke hoogte. De thuisploeg kreeg een strafschop nadat Propper de bal op zijn hand kreeg, waarna Thom Haye vanaf de strafschopstip zou scoren. Twente ging vervolgens op jacht naar de vierde treffer en kwam dichtbij via Sem Steijn en Naci Ünüvar, maar gescoord werd er niet meer.

Daardoor loopt FC Twente maar één punt uit op AZ. Het verschil voor de belangrijke derde plaatsen tussen de beide ploegen is nu vijf punten.