Uitslag FC Twente - Heracles

FC Twente blijft stevig op de derde plaats staan in de eredivisie. In derby tegen Heracles Almelo won de thuisploeg met 1-0 door een doelpunt van Myron Boadu.

FC Twente was in de eerste helft beter dan Heracles Almelo maar tot heel veel leidde dat niet. Buiten een aantal corners en een mogelijkheid van Myron Boadu en een afstandsschot van Robin Propper bleef het daar wel bij en stond het bij rust dan ook 0-0.

In de tweede helft werd er wel gescoord. Boadu kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en schoot FC Twente op voorsprong. Na de openingsgoal van Twente ging Heracles wat meer voetballen en kreeg ook meer grip op de wedstrijd, maar tot hele grote kansen leidde dat niet. Ondanks dat de ploeg uit Almelo weinig kans kreeg toch nog dicht bij de gelijkmaker. In de blessuretijd schoot Mario Engels van dichtbij op de paal.

Door de winst van FC Twente blijft het verschil met AZ vier punten voor de belangrijke derde plaats.