Dubbele thuiszege rodelaars Bots/Plume, Langenhan pakt eindzege in World Cup

In het Letse Sigulda worden deze dagen de laatste World Cup-wedstrijden van het seizoen in het rodelen gehouden. Komend weekeinde staan de World Cup-finales er op het programma, maar eerst kijken we nog even kort terug op de voorlaatste serie wedstrijden.

Vrouwen
Anna Berreiter stond na de eerste run nog op plek zeven, maar de Duitse profiteerde optimaal van de ijsomstandigheden en werkte zich op naar de winst. Thuisfavoriete Elina Vitola werd op 0,018 seconden tweede, voor de Duitse Julia Taubitz (+0,081). De leidster na de eerste run, Sigita Berzina, viel voor eigen publiek terug naar de achtste plek (+0,263).

Mannen
De thuisfans konden juichen na de eerste run, maar Kristers Aparjods wist het net niet helemaal af te maken in run twee: de Let ruilde van positie met de Duitse grootheid Felix Loch, die met 0,059 seconden voorsprong de winst pakte. De derde plek ging op 0,312 seconden naar Max Langenhan, de Duitse nieuwe eindwinnaar van de World Cup - die strijd was al een tijdje niet echt spannend meer. Hij liep in run één een rugblessure op en wist het weekeinde wel af te maken, maar zal er komend weekeinde bij de World Cup-finale niet bij zijn.

Vrouwendubbels
Na de eerste run gingen Jessica Degenhardt en Cheyenne Rosenthal aan de leiding en het Duitse duo maakte dat keurig af. Andrea Vötter en Marion Oberhofer uit Italië pakten op 0,085 seconden de tweede plek, voor het andere Duitse duo, Dajana Eitberger en Saskia Schirmer (+0,108).

Mannendubbels
De Letse thuisfans konden dan toch echt aan het feest: Martins Bots en Roberts Plume waren in run één het snelst en hielden dat in de tweede run nét vast. Tobias Wendl en Tobias Arlt uit Duitsland waren in de tweede manche tot op de duizendsten net zo snel, maar hadden 0,018 seconden achterstand van run één meegenomen. Plek drie ging op 0,274 seconden naar de Oostenrijkers Thomas Steu en Wolfgang Kindl.

Sprints
Taubitz was bij de vrouwen het snelst, met 0,108 seconden was de voorsprong op de Letse Kendija Aparjode nog vrij groot. De Amerikaanse Emily Sweeney completeerde het podium op 0,206 seconden.

Bij de mannen pakte Loch de dubbelslag: de Duitser was 0,067 seconden sneller dan Aparjods, terwijl plek drie dit keer voor de Oostenrijker David Gleirscher was (+0,102).

Vötter en Oberhofer waren bij de vrouwendubbels het snelst, mede geholpen door een crash van Degenhardt en Rosenthal. Het Italiaanse duo klopte Selina Egle en Lara Kipp uit Oostenrijk met 0,074 seconden, plek drie ging op 0,148 seconden naar Eitberger en Schirmer.

Bots en Plume pakten ook een fraaie dubbel, dit keer waren ze 0,087 seconden sneller dan Wendl en Arlt. De derde plek was op 0,129 seconden voor Emanuel Rieder en Simon Kainzwaldner uit Italië.