Pieterse klopt Alvarado in spannend in Hulst

Puck Pieterse heeft haar de derde overwinning op rij gepakt. In Hulst reed de Nederlands kampioene in de openingsronde weg. Door meerdere foutjes van Pieterse kon Ceylin del Carmen Alvarado in de slotronde aansluiten, maar in het tweede deel van de laatste ronde was ze alsnog de beste.

Puck Pieterse had de beste start in Hulst. De Nederlands kampioene reed in de openingsronde direct een mooie voorsprong bij elkaar, mede doordat Fem van Empel en Ceylin del Carmen Alvarado hun start een beetje gemist hadden. Na de openingsronde was het verschil tussen Pieterse en de eerste achtervolgster Van Empel en Lucinda Brand al tien seconden. Alvarado volgde al op twintig seconden.

Pieterse kon haar voorsprong lang vasthouden en in de achtergrond wist Alvarado de aansluiting te maken bij Brand en Van Empel. Het verschil tussen de koploopster en de achtervolgster bleef vijftien seconden. Wereldkampioene Van Empel moest vanwege een valpartij afhaken, terwijl Alvarado en Brand probeerde om het gat naar Pieterse te verkleinen.

Ondanks het vele werk was de achterstand bij het ingaan van de slotronde nog steeds vijftien seconden. Maar in het eerste deel van de laatste ronde maakte Pieterse een paar kleine foutjes, waarna Alvarado net de aansluiting kon maken bij de Nederlandse kampioene. Brand moest afhaken.

Pieterse bleef het tempo hooghouden en Alvarado kwam niet verder dan het achterwiel van de Nederlandse kampioene en niet veel later moest de leider in de wereldbeker ook afhaken bij Pieterse, waardoor de 21-jarige Nederlandse alleskunner op de fiets haar derde zege op rij pakte.