Uitslag Ajax - PEC Zwolle

Ajax heeft zondag niet kunnen winnen van PEC Zwolle. In de Johan Cruijff Arena kwamen de Amsterdammers nog wel met 2-0 voor, maar gaven de zege nog uit handen. In de slotfase kwam Zwolle via een omhaal op gelijke hoogte (2-2).

Ajax had het thuis niet makkelijk tegen PEC Zwolle en de bezoekers kregen de beste kansen op de openingsgoal. Zwolle ging slordig om met de kansen die ze kregen en het zat ook net niet mee voor de ploeg van Johnny Jansen, er werd onder meer een bal van de lijn gehaald. Waar Zwolle hun kansen niet benutten deed Ajax dat wel via Brian Brobbey. De openingsgoal werd in eerste instantie nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar na het bekijken van de beelden stond Brobbey op een lijn met de verdediger en stond Ajax met 1-0 voor.

In de tweede helft zorgde Brobbey vroeg in de tweede helft voor de 2-0 en leek er weinig aan de hand voor de Amsterdammers, maar in het laatste half uur gaf Ajax de zege alsnog weg. Lennart Thy maakte de 2-1 nadat de bal afweek op Jorrel Hato en in de slotfase maakte Thy ook de tweede voor Zwolle, al leek ploeggenoot Apostolos Vellios de bal nog wel met de hand aan te raken, maar dat werd niet gezien door zowel de VAR als de scheidsrechter.