Skicrossers Schmidt en Schmidt winnen sprintcross in Lenzerheide

's Werelds beste skicrossers kwamen dinsdagavond in actie in Zwitserland, waar in het fraaie skigebied Arosa - boven Lenzerheide - de derde World Cup-wedstrijd van de winter gehouden werd. Het parcours in Arosa is kort en de wedstrijd staat dan ook te boek als een sprintcross, vaak met het nodige spektakel.

Vrouwen
Het Canadese duo Marielle Thompson en Hannah Schmidt nam het in de finale op tegen Marielle Berger Sabbatel uit Frankrijk en de Oostenrijkse Christina Födermayr - de Zweedse Sandra Näslund, al jaren dominant, haalde voor het eerst sinds februari 2020 de finale niet. In de finale ging het al in bocht één fout: iedereen behalve Schmidt ging onderuit en vooral Berger Sabbatel en Födermayr kwamen naar terecht. Schmidt pakte zo haar eerste World Cup-zege, de andere drie - ze konden uiteindelijk allemaal zelf naar beneden - kregen de tweede plek, omdat geen van hen op reguliere wijze finishte.

Mannen
Ook bij de mannen had Canada twee kansen in de finale: Reece Howden en Hannah's jongere broer Jared Schmidt stonden daar tegenover Tobias Müller uit Duitsland en de Zweed Erik Mobärg. Schmidt knokte zich al snel los van de rest en pakte zijn tweede World Cup-zege, vier dagen na zijn eerste. Howden won de spannende strijd om plek twee, voor Mobärg en Müller.