Uitslag PSV - sc Heerenveen

PSV heeft donderdagavond ook de vijftiende eredivisiewedstrijd van het seizoen gewonnen. In het thuisduel tegen sc Heerenveen won de ploeg van Peter Bosz met 2-0 van de Friezen.

In de openingsfase kregen zowel PSV als sc Heerenveen kansen om de score te openen. Namens de thuisploeg hadden Luuk de Jong, Malik Tillman en Ismael Saibari de kansen, terwijl sc Heeerenveen gevaarlijk was via Pelle van Amersfoort en Sven van Beek. Na een goed half uur spelen kwam PSV uiteindelijk op voorsprong dankzij Guus Til.

Na de rust was PSV sterker dan de bezoekers en had verschillende kansen. Aanvoerder Luuk de Jong zag een doelpunt worden afgekeurd vanwege hands en later raakte hij nog eens de lat. Een kwartier voor tijd werd De Jong vervangen door Ricardo Pepi, en de Amerikaanse spits had maar twee minuten nodig om te scoren. Pepi profiteerde van niet goed optreden van Heerenveen-verdediger Syb van Ottele en zorgde voor de 2-0, wat ook de eindstand zou zijn.