Thierry Baudet gaat ondanks aanval door met campagne voeren

Thierry Baudet zal zijn verkiezingscampagne voor FvD voortzetten ondanks de aanval van gisteravond, waarbij hij in Groningen werd geslagen met een bierfles. In een verklaring benadrukte hij het belang van standvastigheid en doorgaan.

De politicus bevond zich gisteravond in een café in Groningen voor deFvD-campagne toen hij werd aangevallen. Baudet liep verwondingen op boven zijn oog en op zijn achterhoofd, hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis, zo verklaarde hij vanmiddag. Baudet benadrukte dat de situatie veel erger had kunnen aflopen. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Volgens Baudet had de aanvaller, net als de andere aanwezigen, zich aangemeld voor het FvD-evenement in het café. Aan het einde van het programma nam Baudet selfies met de bezoekers. De dader deed alsof hij een selfie wilde maken en begon ineens te slaan met een bierflesje toen hij dichtbij Baudet stond.

Volgens bronnen is bevestigd dat de verdachte die maandag Baudet met een bierflesje op zijn hoofd sloeg, een 15-jarige scholier uit Groningen is. De politie heeft hem gearresteerd voor mishandeling. De extreem-linkse groepering AFA Noord beweert dat de 15-jarige lid is van hun antifascistische groep en dat hij handelde uit overtuiging.

Gisteravond vond er een demonstratie van Antifa plaats buiten een café in Groningen, maar het is nog niet zeker of de dader ook deel uitmaakte van die groep.

Baudet noemt zijn mishandeling een "politieke aanval" op de standpunten van Forum voor Democratie. "Dit is precies waar het om draait. Mensen die ik vertegenwoordig voelen zich ook bedreigd wanneer ze hun mening uiten."

Er wordt volgens Baudet goed samengewerkt door de beveiliging door de overheid en de door zijn partij ingehuurde beveiliging. Volgens bronnen wordt er gekeken of de beveiliging verder moet worden opgevoerd.