Alvarado wint wereldbekercross Dendermonde, Brand tweede bij rentree

Ceylin del Carmen Alvarado heeft na een lange solo de Wereldbekerwedstrijd in Dendermonde op haar naam geschreven. De Nederlandse veldrijdster reed in de eerste ronde weg van de rest en won met overmacht. Alvarado won met met één minuut voorsprong op Lucinda Brand.

Fem van Empel en Puck Pieterse kwamen in Dendermonde niet aan de start, maar Brand maakte wel haar rentree in het veld. De wereldkampioene van 2021 moest het begin van het veldritseizoen missen door een blessure, maar in de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen nam Brand direct de kopstart. Ze nam een kleine voorsprong, maar werd al snel bijgehaald door Ceylin del Carmen Alvarado en die nam daarna ook direct een voorsprong.

Na één ronde rijden had Alvarado al meer dan tien seconden voorsprong en zou gedurende de wedstrijd haar voorsprong steeds verder uitbouwen. Ze  won met meer dan één minuut voorsprong op Brand, die in haar eerste veldrit van het seizoen direct tweede werd. Zoe Bäckstedt maakte in Dendermonde het podium compleet.