Uitslag sc Heerenveen - Heracles

sc Heerenveen heeft na een slechte reeks eindelijk weer eens gewonnen. Tegen Heracles Almelo wonnen de Friezen eenvoudig met 3-0.

sc Heerenveen kwam na tien minuten op voorsprong. Na een slordigheid in de opbouw bij Heracles profiteerden de Friezen direct. Osame Sahraoui kreeg de bal in de voeten en na een korte dribbel schoot hij met een schuiver binnen. Snel na het openingsdoelpunt viel ook de 2-0 voor de thuisploeg. Luuk Brouwers haalde op 25 meter van het doel hard uit en liet de doelman van Heracles kansloos.

In de tweede helft kwam Heracles wat meer in het spel, maar dankzij een aantal goede reddingen van Andries Noppert hielden de Friezen de nul vast en een kwartier voor tijd besliste Brouwers definitief door de 3-0 te maken op aangeven van Mats Köhlert.