Uitslag RKC - FC Volendam

RKC heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van FC Volendam. De Waalwijkers leken een overwinning in de slotfase te verspelen, maar pakten alsnog de drie punten dankzij een doelpunt in de blessuretijd.

FC Volendam was in de eerste helft wat beter dan thuisploeg RKC en kreeg tien minuten voor rust een goede kans via Robert Mühren, maar de spits kreeg de bal niet voorbij Jeroen Houwen. Waar Volendam de kans liet liggen kwam RKC vlak voor rust wel op voorsprong. David Min zorgde met een trap in de verre hoek voor de openingsgoal. Even daarvoor waren de Waalwijkers al dicht bij de 1-0 geweest, maar eindigde een inzet van Chris Lokesa op de lat.

In de tweede helft ging Volendam op zoek naar de gelijkmaker en die zou vlak voor tijd ook vallen dankzij Benaissa Benamar. De verdediger kopte raak uit een voorzet. Toch bleven de Volendammers met lege handen achter, want dankzij een doelpunt van RKC-middenvelder Yassin Oukili bleven de drie punten toch in Waalwijk.