Vader boekt eerste profzege in koninginnenrit Tour of Guangxi

Milan Vader heeft de koninginnenrit in de Tour of Guangxi gewonnen. De Nederlander van Jumbo-Visma reed in de laatste 500 meter weg uit de favorietengroep en pakte de zege op de slotklim naar Mashan Nongla Scenic Sport. Door de winst is Vader ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Elia Viviani, Jonathan Milan en Olav Kooij pakten in de eerste drie etappes allemaal een zege in een massasprint, maar in de vierde rit van de Tour of Guangxi stond er een rit voor de klassementsrenners op het programma met aankomst op de beklimming naar Mashan Nongla Scenic Sport, een beklimming van iets meer dan drie kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%.

Vijf renners reden lange tijd vooruit in de etappe, maar aan de voet van de slotklim was het vijftal alweer ingerekend. Op de slotklim waren er meerdere tempoversnellingen, maar bleef het lang samen. Op 500 meter van de streep zette Milan Vader zijn versnelling en niemand had een antwoord op de aanval van de Nederlander. Hij reed Tim Wellens uit het wiel en pakte vervolgens de winst in de vierde etappe, al kwam Remy Rochas in de achtergrond nog sterk opzetten. Hugh Carthy won het sprintje voor de derde plaats.

In het algemeen klassement is Vader nu de leider. Met nog twee etappes te gaan heeft de Nederlander van Jumbo-Visma nu een voorsprong van zes seconden op de Fransman Rochas.

Results powered by FirstCycling.com