Uitslag Go Ahead Eagles - sc Heerenveen

Go Ahead Eagles heeft zaterdag in de Eredivisie de tweede zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer René Hake won in eigen huis met 3-2 van sc Heerenveen.

Go Ahead Eagles begon goed aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Eerst werd nog een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd, maar halverwege de eerste helft kwam het toch op voorsprong dankzij een bekeken schot van aanvoerder Bas Kuipers. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Philippe Rommens vanaf de strafschopstip voor de 2-0. In de extra tijd van de eerste helft zorgde Charles Webster voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft had Webster opnieuw een hoofdrol, maar dit keer een negatieve. De gehuurde middenvelder werd met direct rood van het veld gestuurd. Go Ahead Eagles profiteerde er direct van dat ze met een man meer op het veld stonden en Sylla Sow maakte de 3-1. Vlak voor tijd kwamen de Friezen nog wel terug tot 3-2 dankzij Osame Sahraoui, maar verder kwam sc Heerenveen niet en de drie punten bleven in Deventer.