Bod Amerikaans bedrijf op VanMoof afgewezen

Het Italiaans-Amerikaanse micromobility.com wordt niet de nieuwe eigenaar van VanMoof. De CEO van het bedrijf schrijft op Twitter dat de curatoren het bod op het failliete Amsterdamse fietsenmerk hebben afgewezen.

CEO Salvatore Palella is teleurgesteld. "Ze hebben ervoor gekozen om met een andere partij te onderhandelen. Mijn gevoel zegt me dat financiële cijfers voorrang hebben op consumentenbescherming." Hij wenst de fietsers met een VanMoof succes. "Ze verdienen respect en snelle antwoorden."

Dat er inderdaad meerdere geïnteresseerden zijn bleek vorige week. De curator zei tegen RTL Nieuws dat de biedingen met elkaar worden vergeleken en dat er waarschijnlijk deze week een partij gekozen wordt waarmee verder onderhandeld wordt. Dat onderhandelen zou een paar dagen duren.

De Amsterdamse fietsfabrikant werd op 18 juli failliet verklaard. Een week eerder werd al duidelijk dat de maker van elektrische fietsen al jaren geen winst maakte. De verkoop van nieuwe fietsen was al stilletjes stilgelegd