Vollering slaat dubbelslag op Tourmalet en heeft zege Tour de France Femmes voor het grijpen

Demi Vollering heeft de eindzege in de tweede editie van de Tour de France Femmes voor het grijpen. In de bergrit met aankomst op de Tourmalet greep ze op indrukwekkende wijze de zege. De 26-jarige Nederlandse won met bijna twee minuut verschil op de nummer twee Katarzyna Niewiadoma. Annemiek van Vleuten kwam als derde over de streep.

De zevende rit ging over 89,8 kilometer van Lannemezan naar de Tourmalet en onderweg moest ook de Col d’Aspin bedwongen worden. Op de Aspin probeerde wereldkampioene Annemiek van Vleuten met een verre aanval Demi Vollering te kraken, maar de Nederlandse volgde vrij gemakkelijk in het wiel. Ook Katarzyna Niewiadoma was mee en in de afdaling reed ze weg bij Van Vleuten en Vollering, vooral omdat ze beide naar elkaar keken.

Van Vleuten en Vollering werden ingelopen door een achtervolgende groep, met daarbij twee ploeggenotes van Vollering. Marlen Reusser zorgde dat het verschil werd teruggebracht tot onder de tien seconden, waarna de Zwitserse haar werk had gedaan. Daarna viel het weer stil en nam Niewiadoma weer 45 seconden voorsprong. Vollering zette op zes kilometer van de finish haar aanval in, niemand kon het wiel volgen van de 26-jarige Nederlandse, waarna ze ook snel bij de Poolse kwam. Vollering had de klim goed ingedeeld en zou alleen maar verder weglopen bij de concurrentie. Ze won met bijna twee minuten voorsprong op Niewiadoma. Van Vleuten kwam als derde over de streep, maar wel op 2.36 van Vollering.

In het algemeen klassement gaat Vollering nu ook ruim aan de leiding. Ze neemt de gele leiderstrui over van haar ploeggenote Lotte Kopecky, die vandaag 3.32 verloor. Kopecky zakt terug naar de vierde plaats, maar de Belgische maakt met een tijdrit te gaan nog altijd kans op het eindpodium.

Results powered by FirstCycling.com