Koolhof en Griekspoor/Stevens naar kwartfinales Wimbledon, Middelkoop in halve finales

Op Wimbledon is in de diverse dubbeltoernooien eindelijk de door de regenval veroorzaakte achterstand wat ingehaald. Bij de vrouwen is er geen Nederlandse inbreng meer, de mannen gaan beginnen aan de kwartfinales en bij de gemengde dubbels zijn de halvefinalisten al bekend.

Mannendubbels
Wesley Koolhof en zijn Britse kompaan Neal Skupski, de nummers één van de plaatsingslijst, wonnen in de tweede ronde met 7-6 (3), 6-2 van Rinky Hijikata en Jason Kubler uit Australië. In de achtste finales volgde nog een Australisch duo, maar ook Max Purcell en Jordan Thompson konden Koolhof en Skupski niet tegenhouden: 6-3, 7-6 (3).

Alternates Tallon Griekspoor en Bart Stevens zijn de sensaties van het toernooi, na eerder al de nummers drie van de plaatsingslijst uit te schakelen. Dit keer moesten ook de nummers zestien eraan geloven: het zeer ervaren Braziliaans-Australische duo Marcelo Melo/John Peers werd met 7-5, 6-4 opzij geschoven en Griekspoor en Stevens staan zowaar in de kwartfinales.

Die kwartfinale hadden ze tegen een andere Nederlander kunnen spelen, maar dat gaat niet door: David Pel en zijn Amerikaanse kompaan Reese Stalder zagen een toptoernooi in de achtste finales nipt stranden. De Indische veteraan Rohan Bopanna en Matthew Ebden uit Australië waren met 5-7, 6-4, 6-7 (5) net te sterk.

Gemengde dubbels
In de tweede ronde nam Matwé Middelkoop het met de Indonesische Aldila Sutjiadi op tegen landgenoot Jean-Julier Rojer en de Japanse Ena Shibahara (8), wat Middelkoop en Sutjiadi verrassend wonnen: 3-6, 6-3, 6-4. In de kwartfinales rekenden ze vervolgens af met Rojer's mannendubbelpartner Marcelo Arevalo uit El Salvador en de Oekraïnse Marta Kostyuk: 7-5, 7-6 (5).

Voor de als vierde geplaatste Koolhof eindigde zijn toernooi met Leylah Fernandez uit Canada in de tweede ronde: het Britse wildcardduo Jonny O'Mara en Olivia Nicholls won met 4-6, 6-3, 2-6 en stoomde inmiddels zelfs al door tot de halve finales.