Advocaten van Lindemann (zanger Rammstein) delen onderzoeksrapporten

De Litouwse politie heeft het onderzoek naar Rammstein-frontzanger Till Lindemann stopgezet. Zijn advocaten zeggen dat ze een deskundig advies hebben laten opstellen in de zaak van de Noord-Ierse Shelby Lynn om de beschuldigingen van "fysieke mishandeling" te weerleggen.

In het geval van de Noord-Ierse Shelby Lynn, die haar zware beschuldigingen uitte na een concert van Rammstein in Vilnius, Litouwen, zijn er nieuwe bevindingen. In een persbericht kondigden de advocaten van frontman Till Lindemann aan: "Om de aantijgingen van mevrouw Lynn verder te verduidelijken, hebben we ons eigen onderzoek gestart voor onze cliënt."

Hiervoor werden de beelden van de opgelopen kneuzingen die Lynn direct na het concert op sociale media plaatste, ingediend bij het Instituut voor Forensische Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis in Keulen. Het doel: "Er moet met name worden beoordeeld of de verwondingen kunnen worden toegeschreven aan fysieke mishandeling."

Het rapport, opgesteld door Prof. Dr. Markus Rothschild, de directeur van het instituut, suggereert dat "een ongeval zonder invloed van buitenaf de meest waarschijnlijke oorzaak is" voor de verwondingen die op de foto's te zien zijn. Hoewel invloeden van buitenaf niet "helemaal uitgesloten" zijn, zijn de "bevindingen vanuit forensisch oogpunt" niet "typisch voor invloeden van buitenaf".

Het Duitse openbaar ministerie eens met de Litouwse politie
Rothschild komt tot een vergelijkbare conclusie met betrekking tot de beschuldiging van seksueel geweld, waarvoor er "met name geen bewijs" is te zien in de "gedocumenteerde verwondingen" van de getuige. "Al kan ook hier seksuele dwang of verkrachting niet worden uitgesloten alleen op basis van de letselbevindingen. Aan de andere kant zijn er ook geen aanwijzingen aangetroffen die op seksueel geweld wijzen."

Een paar dagen geleden bevestigde het parket van Vilnius het besluit van de Litouwse politie om geen onderzoek in te stellen tegen Till Lindemann. is deze beslissing Volgens het persbericht van 23 juni genomen "na grondig onderzoek en evaluatie van de verkregen gegevens om de omstandigheden van het incident te verduidelijken". "De beslissing om te weigeren een vooronderzoek naar de feiten van de zaak in te stellen, werd genomen op basis van de conclusie dat er ten tijde van het misdrijf geen gedragingen waren die de elementen van een strafbaar feit of misdrijf bevatten."