Duitse IS-vrouw krijgt negen jaar cel voor houden Yazidi-slavin

Een Duitse vrouw die zich had aangesloten bij de Islamitische Staat (IS) is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor misdaden, waaronder het houden van een Yazidi-vrouw als slaaf. De 37-jarige vrouw werd ook schuldig bevonden aan misdaden tegen de menselijkheid en lidmaatschap van een buitenlandse terroristische organisatie.

Volgens de rechtbank in de westelijke stad Koblenz heeft de vrouw de jonge Yazidi-vrouw drie jaar lang mishandeld terwijl ze in Syrië en Irak woonden. Ze werd ook beschuldigd van het aanzetten van haar man tot verkrachting en mishandeling van de vrouw. "Dit alles diende het verklaarde doel van IS, om het Yazidi-geloof uit te roeien," zeiden de aanklagers aan het begin van het proces in januari.

De vrouw, genaamd Nadine K, en haar man gebruikten de jonge vrouw als slaaf vanaf 2016, toen ze naar de Noord-Iraakse stad Mosul verhuisden. In maart 2019 werden Nadine K en haar familie gevangengenomen door Koerdische troepen in Syrië. Ze werd vorig jaar gearresteerd nadat ze naar Duitsland was gerepatrieerd.