Uitslagen eredivisie Europese plaatsen

PSV heeft zich geplaatst voor de voorronde van de Champions League. In Alkmaar wonnen de Eindhovenaren met 1-2 van AZ en werd het tweede in de eredivisie. Door de nederlaag van AZ blijft op de vierde plaats staan. De ploeg van Pascal Jansen had een overwinning nodig om derde te worden, maar kon niet profiteren van misstap van Ajax in Enschede: 3-1.

In de laatste speelronde van de eredivisie was nog alles mogelijk voor de plaatsten 2, 3 en 4. Na 45 minuten stond Ajax met 0-1 voor en was het het in Alkmaar 0-0 en mochten de Amsterdammers nog hopen op een tweede plaats. Maar de ploeg van John Heitinga verspeelde die hoop zelf. Vijf minuten in de tweede helft kwam FC Twente op voorsprong en zou het eindelijk met 3-1 winnen.

PSV was met de uitslag in Enschede zeker van de tweede plaats, maar zou Alkmaar ook zelf winnen, al bleef het lang spannend. In de tweede helft kwam PSV op voorsprong via Xavi Simons, maar in de eindfase van de wedstrijd kwam AZ via een strafschop op 1-1. In de resterende tijd ging AZ op zoek naar de overwinning om de derde plaats over te nemen van Ajax, maar slaagde daar niet in. In de diepe blessuretijd bezorgde Simons met zijn tweede van de dag PSV de winst.