Ook Florida staat het 'verborgen' dragen van geladen wapens toe

Na het recente bloedbad op een school in Tennessee wordt de roep in de Verenigde Staten om strengere wapenwetten weer luider. In Florida gaat de wetgeving ondertussen een andere richting op. Als je daar in de toekomst een wapen wilt dragen, heb je geen vergunning meer nodig.

In de Amerikaanse staat Florida mogen burgers in de toekomst verborgen geladen wapens dragen zonder speciale vergunning. De senaat keurde een nieuwe wapenwet goed met de steun van de Republikeinse regering Ron DeSantis met een duidelijke meerderheid.

Voorheen waren voor het verborgen dragen van wapens in Florida een passende training en een aanvraag met passende verificatie van de aanvrager vereist. Wie in de toekomst in Florida een geladen wapen 'uit het zicht' wil dragen, heeft alleen een identificatiedocument zoals een rijbewijs nodig. Alleen mensen ouder dan 21 jaar mogen een wapen kopen en er is ook een zogenaamde 'achtergrondcontrole' vereist om de koper te verifiëren. Veroordeelde criminelen mogen ook geen wapen kopen.

27 senatoren stemden voor de wet in de Florida Senaat in de hoofdstad Tallahassee, 13 tegen. Gouverneur DeSantis, die naar verluidt een goede kans maakt om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen bij de verkiezingen van 2024, beloofde de wet snel te ondertekenen. Het verborgen dragen van wapens is momenteel toegestaan in 25 staten, zei DeSantis tijdens een boekpresentatie in een wapenwinkel in de staat Georgia, eraan toevoegend: "Met Florida maken er 26 van."

De nieuwe wapenwet in Florida is aangenomen, slechts drie dagen na een ander bloedbad waarbij zes doden vielen op een privéschool in de Amerikaanse staat Tennessee. Conservatieve kringen zien geen reden voor aanscherping van de wapenwet, maar proberen de transidentiteit van de dader te gebruiken om anti-transgenders op te hitsen.