Ciccone klopt Roglic en Evenepoel in Ronde van CataloniŽ

Giulio Ciccone heeft de eerste bergrit in de Ronde van Catalonië gewonnen. Met aankomst boven de 2000 meter was de Italiaan de snelste in een sprintje tegen klassementsleider Primoz Roglic en wereldkampioen Remco Evenepoel. Roglic blijft wel leider in de Catalaanse rittenkoers.

Vandaag stond de eerste van de drie bergritten op het programma in de Ronde van Catalonië met aankomst op het skioord Vallter 2000. Onderweg reed er lange tijd een kopgroep van acht vooruit, waarbij Simon Carr het langst vooruit bleef, maar werd op de slotklim ingerekend.

Op de slotklim van vijftien kilometer kreeg Joao Almeida te maken met materiaalpech. De Portugese klassementsrenner moest in de achtervolging, terwijl Bahrain Victorious een stevig tempo oplegde op de slotklim voor hun kopman Mikel Landa. Onder meer Richard Carapaz en Egan Bernal moesten lossen, maar ondanks dat er hard werd doorgereden kon Almeida toch de aansluiting te maken bij de andere klassementsrenners.

Esteban Chaves trok op iets meer dan zes kilometer te gaan in de aanval. Sepp Kuss reageerde nog eerst op de aanval van de Colombiaanse kampioen, maar de Amerikaan van Jumbo-Visma kon niet tot het wiel komen van Chaves, waarna de kleine Colombiaan een voorsprong bij elkaar had gefietst van een halve minuut. Van de favorieten was Landa de eerste die de tegenaanval inzette, maar de Bask werd snel weer ingelopen, waarna het de beurt was aan Remco Evenepoel. De wereldkampioen probeerde het in de laatste twee kilometer meermaals, maar telkens konden Giulio Ciccone en Primoz Roglic en Evenepoel volgen. Maar door de verschillende versnellingen werd Chaves bijgehaald in de laatste kilometer en kon er gesprint worden voor de dagzege.

Evenepoel ging de sprint van ver af aan, waarbij Ciccone perfect zat geplaatst en in de laatste bocht voorbij Evenepoel ging en in de laatste meters kon de Italiaan van Trek-Segafredo ook nog Roglic afhouden, waardoor Ciccone de winst pakte in de tweede rit van de Ronde van Catalonië. Roglic behield wel de leiding in het algemeen klassement, daarin heeft Sloveen zes seconden voorsprong op zowel Evenepoel en Ciccone.

Results powered by FirstCycling.com