Dubbelslag in halfpipe Japanse snowboarders, Sharpe wint slopestyle

In het Canadese Calgary kwamen de afgelopen dagen 's werelds beste freestylesnowboarders in actie in de World Cup. Er werd eerst een halfpipewedstrijd afgewerkt, vervolgens konden de specialisten op de slopestyle aan de bak op de Canadese sneeuw.

Halfpipe mannen
Ruka Hirano uit Japan stond met de 84,50 punten uit zijn eerste run aan de leiding op het moment dat hij de wedstrijd af mocht sluiten, maar voor een showrun ging hij niet: Hirano gooide er een nog betere run uit en pakte met 88,50 punten de winst én de eindzege in de World Cup voor de halfpipespecialisten. De Australiër Valentino Guseli ging met 82,00 punten in poging drie naar de tweede plek, vlak voor de Japanner Shuichiro Shigeno (81,75).

Halfpipe vrouwen
De Japanse Mitsuki Ono scoorde in haar eerste run 88,00 punten en daar zou niemand meer aan komen, behalve Ono zelf: 89,75 punten in de tweede run. Het leverde haar de winst op én het eindklassement in de World Cup wat de halfpipe betreft. De Canadese Elizabeth Hosking werd met 86,00 punten tweede in eigen huis, ruim voor de 72,50 van de Zwitserse Berenice Wicki.

Slopestyle mannen
De thuisfans konden juichen, want Darcy Sharpe was met de 88,85 punten in zijn tweede van drie finaleruns de beste van allemaal. Bij lastige omstandigheden moest de Amerikaan Dusty Henricksen met 82,66 genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Cameron Spalding met 77,33 punten voor nog een Canadese podiumplek zorgde. Sam Vermaat (11e) en Niek van der Velden (17e) strandden in de halve finales.

Slopestyle vrouwen
De Amerikaanse Julia Marino scoorde in haar eerste run 78,36 punten en dat bleek voldoende voor de overwinning. Thuisfavorieten Laurie Blouin en Jasmine Baird kwamen wel in de buurt, maar het Canadese duo bleef met 76,41 en 76,21 punten - beiden verkregen in ronde twee - net achter en moest genoegen nemen met plek twee en drie. De Nederlandse Melissa Peperkamp pakte met 68,48 punten een prima vijfde plek.