Alphense waterpoloërs sluiten Champions League winstloos af

De waterpoloërs van AZC Moscow uit Alphen aan de Rijn hebben de Champions League met louter nederlagen afgesloten. Dat zat er ook wel in, want in het Aquarijn kreeg de ploeg in de laatste groepswedstrijd bezoek van de Italiaanse topclub Pro Recco.

Met wereldsterren als Stefano Tempesti, Dusan Mandic, Filip Filipovic en Francesco di Fulvio waren de Italianen veel te sterk. In elk kwart werd zes keer gescoord, terwijl de Alphense club met moeite tot vijf goals kwam: 5-24. 

Coach Ron de Wild had ook wel door dat er niks te halen viel en kon als liefhebber genieten van de kwaliteit van Pro Recco: "Die zijn zo getalenteerd en hebben hun hele leven de beste trainers, coaches en faciliteiten...absolute wereldtop, daar kunnen wij niks tegenin brengen."

De groepsfase zit erop en acht clubs hebben zich geplaatst voor de Final Eight. Daarin komt één Nederlander in actie: Luuk Gielen. Met het Duitse Spandau 04 beëindigde hij groep B als vierde, terwijl het Spaanse Sabadell met Jorn Muller boven AZC als zevende eindigde. John Winkelhorst eindigde met Waspo Hannover als zesde in groep A, ruim achter de top-4.