FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 mei 2018

Alleen Van Gerwen verliest op slotdag Premier League

Donderdagavond, geen Europa League, en dus kan de TV op RTL7 voor de Premier League Darts. Het is vandaag de laatste avond in het reguliere seizoen en er is nog één play-offplek te verdelen. Michael van Gerwen, Michael Smith en Rob Cross zijn al binnen, Gary Anderson en Daryl Gurney vechten om de vierde en laatste plek voor de O2 Arena volgende week.

Overigens lijkt het niet heel spannend te worden. Om enige kans te hebben moet Gurney sowieso van Peter Wright winnen, terwijl Anderson van Michael van Gerwen moet verliezen. Niet onmogelijk uiteraard, maar daar komt bij dat Gurney dan ook nog eens een verschil in legsaldo van twaalf legs goed moet maken. Rond 20.10 uur gaan we weer los.

Michael Smith (ENG) - Raymond van Barneveld (NED) 6-6
We beginnen de avond met een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. De heren speelden op een passende manier: niet slecht, niet spetterend. Zo kabbelde het wat voort en na een 91-finish van Van Barneveld kreeg het het verdiende einde: een gelijkspel, 6-6.

Michael Smith - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Michael Smith - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Simon Whitlock (AUS) - Rob Cross (ENG) 6-6
Ook hier ging het eigenlijk niet echt om heel erg veel, behalve het ontlopen van Van Gerwen in de halve finales - in het geval van Cross. De heren speelden matig, waarbij Cross licht de overhand had. Whitlock nam het even over, maar met een 94-finish pakte Cross de laatste leg en dus eindigde het ook hier in een gelijkspel.

Simon Whitlock - Rob Cross (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Rob Cross (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Daryl Gurney (NIR) 6-6
Gurney begon aardig en met een 81-finish kwam hij op 5-2, waardoor er theoretisch nog kans was op de play-offs. Nadat Wright de volgende leg won was dat echter gedaan en kon Gurney inpakken. Verder was het een herhaling van de andere twee partijen: niet zo best en eindigend in 6-6, het derde gelijke spel op rij.

Peter Wright - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Peter Wright - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Gary Anderson (SCO) 5-7
Zoals verwacht was dit wat betreft niveau de beste partij van de avond. Anderson begon sterker en was de eerste die een kleine voorsprong wist te pakken. Toch gaf Van Gerwen zich niet gewonnen en de Brabander knokte zich terug in de partij: 4-5. Met een 112-finish verzekerde Anderson zich van één punt, waarna hij het met 5-7 ook helemaal afmaakte.

Anderson wipt zo over Cross naar plek drie in de competitie, waardoor de Schot tegen Smith speelt in de halve finales van volgende week. Van Gerwen neemt het dan op tegen wereldkampioen Cross.

Michael van Gerwen - Gary Anderson (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Gary Anderson (Bron: PDC)

Gambia verkoopt wagenpark oud-leider Jammeh

Gambia verkoopt vliegtuigen en luxewagens van voormalig president Yahya Jammeh. "De vloot dure voertuigen bij de ambtswoning van de president en de drie vliegtuigen die zijn gekocht door oud-president Jammeh worden te koop aangeboden", zei minister Amadou Sanneh (Financiën) tegen persbureau Reuters.

De autoritaire leider liet onder meer Rolls-Royces achter toen hij vorig jaar het land verliet. Hij had na een verkiezingsnederlaag aanvankelijk geweigerd op te stappen, maar koos alsnog eieren voor zijn geld toen andere West-Afrikaanse landen dreigden hem met geweld af te zetten. Jammeh ging in ballingschap in Equatoriaal-Guinea.

Gambia kan het geld uit de verkoop van de voertuigen goed gebruiken. De nieuwe regering trof een nagenoeg lege staatskas aan. Ook kampt het land met hoge schulden, die vooral zijn gemaakt toen Jammeh nog aan de macht was. Hij regeerde 22 jaar met harde hand.

Gambia verkoopt wagenpark oud-leider Jammeh
Gambia verkoopt wagenpark oud-leider Jammeh (Foto: ANP)

Waylon door naar finale ESF

Ook de laatste repetitie van Waylon in aanloop naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival verliep donderdagmiddag probleemloos. Het was de vijfde keer dat de Outlaw In'Em-zanger optrad op het enorme podium in de Altice Arena in Lissabon. Na de laatste noot barstte een daverend applaus los in de zaal en dankte Waylon het publiek met een welgemeend 'thank you!'.

Na de laatste doorloop van de show begint het lange wachten tot het moment suprême donderdagavond, wanneer de Europese tv-kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete acts tijdens de live-uitzending van de kwalificatieronde. Achttien artiesten presenteren zich in de twee uur durende show aan het internationale miljoenenpubliek. De tien acts met de meeste punten gaan door naar de finale op zaterdag.

Waylon staat als achtste op het programma. Hij neemt het op tegen onder anderen het trio Doredos uit Moldavië en Alexander Rybak, die uitkomt voor Noorwegen. Allebei grote favorieten voor een finaleplaats, volgens de bookmakers. Rybak won in 2009 met het nummer Fairytale al eens het liedjesfestijn. Andere populaire tweede halvefinalisten zijn Zweden, Oekraïne en Polen. Waylon stond donderdagmiddag bij de bookmakers op een negende plaats tussen zijn concurrenten uit de tweede halve finale, net genoeg voor een ticket voor zaterdag. Voor de winst op het 63ste Eurovisiesongfestival geldt Cyprus als favoriet, gevolgd door Noorwegen en Israël. Nederland staat bij de bookmakers op de 22e plaats in de ranglijst.

Update 22.28 uur
Waylon is na zijn optreden in de Altice Arena in Lissabon een plekje gestegen in de ranglijst van de bookmakers. Volgens de wedkantoren staat Waylon met zijn inzending Outlaw In 'Em nu op de zevende plaats tussen zijn concurrenten uit de tweede halve finale. Dat is voldoende voor een plaatsje in de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag. In de finale eindigt Waylon volgens de bookmakers op de 21e plek.

De Europese tv-kijkers bepalen donderdagavond welke tien van de achttien acts uit de tweede halve finale doorgaan naar de eindstrijd van de 63e editie van het Eurovisiesongfestival. Woensdagavond verdeelden de vakjury's hun punten al.

Volgens de wedkantoren wint Alexander Rybak van Noorwegen donderdag de tweede halve finale.

Update 23:35 uur
Waylon staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival. De Nederlandse inzending wist zich als een van de tien landen te plaatsen voor de finale. Nederland werd als laatste genoemd.

Waylon trad donderdag als achtste van de achttien deelnemers aan met het nummer Outlaw In 'Em tijdens de tweede halve finale van het songfestival. Voor Willem Bijkerk, zoals Waylon in het dagelijks leven heet, wordt het zijn tweede finaleplaats. In 2014 wist hij samen met Ilse DeLange onder de naam The Common Linnets zelfs de twee plek in het eindklassement te bemachtigen.

Met Waylon hebben zich voor de finale geplaatst: Servië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Zweden, Australië, Noorwegen, Denemarken en Slovenië.

Probleemloze laatste repetitie Waylon
Probleemloze laatste repetitie Waylon (Foto: BuzzE)

Pröpper: "Tevreden met eerste seizoen bij Brighton & Hove Albion"

Davy Pröpper kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste seizoen bij Brighton & Hove Albion in de Premier League.

De 26-jarige middenvelder speelde zich woensdagavond veilig met zijn team door op bezoek bij Chelsea een punt te pakken (1-1). Pröpper stapte afgelopen zomer voor dertien miljoen euro over van PSV naar Brighton en kwam tot 34 competitiewedstrijden en vier assists.

De tienvoudig international is tevreden, zo erkent hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ze halen je niet voor niets. Ik was bij mijn komst de duurste aankoop van de club ooit. Dan krijg je automatisch vertrouwen. Dat is me ook verteld. Daarom had ik meteen een goed gevoel bij mijn overstap, geloofde erin dat het goed zou uitpakken. Al geef ik toe, de Premier League is wel even wat anders dan de Eredivisie."

Pröpper besloot bewust afgelopen zomer een transfer naar het buitenland te maken en niet enkele jaren geleden. "Voor iedereen is het anders, maar ik was helemaal niet klaar op mijn negentiende. Ik ging van Vitesse naar PSV, een topclub in Nederland. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik kan het iedereen aanraden."

Verbruggen bezorgt Den Bosch zege in laatste minuut

Den Bosch heeft de eerste finalewedstrijd van Amsterdam gewonnen. Aan de Oosterplas werd het 3-2. Marlies Verbruggen maakte het winnende doelpunt in de laatste minuut.

In de zeventiende minuut, vlak voor het einde van het eerste kwart, kwam Amsterdam op voorsprong. Eva de Goede sleepte de eerste corner van Amsterdam over de grond tegen de plank.

Aan het begin van het tweede kwart maakte Den Bosch de gelijkmaker. Na een slordige terugspeelbal van Lauren Stam op Jacky Schoenaker kwam de bal terecht bij Marlies Verbruggen. Zij legde ‘m breed op Lidewij Welten, die op keepster Anne Veenendaal schoot. In de rebound schoot Welten alsnog raak.

In de 45ste minuut maakte Amsterdam de 1-2. Het was een lekker spitsengoaltje van Kelly Jonker. Noor de Baat draaide weg bij Sanne Koolen en gaf de bal voor op Jonker, die ‘m van dichtbij binnentipte. Verdediger Pien Sanders grijpt niet sterk in.

Het was Frédérique Matla die Den Bosch in de 59ste minuut uit hun vijfde corner met een sleeppush op gelijke hoogte bracht: 2-2. Amsterdam vroeg de videoscheidsrechter aan, maar die keurde het doelpunt goed. In de laatste minuut maakte Verbruggen de winnende goal.

Den Bosch-Amsterdam 3-2
’17 Eva de Goede 0-1
’18 Lidewij Welten 1-1
’45 Kelly Jonker 1-2
’59 Frédérique Matla 2-2 (sc)
’70 Marlies Verbruggen 3-2

Facebook is Cambridge Analytica te boven

Facebook is het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica nu al te boven, althans op de beurs. Het aandeel van het technologiebedrijf kwam donderdag voor het eerst weer boven de waarde uit van vlak voor de ophef ontstond.

Een aandeel Facebook was op 16 maart 185,25 dollar waard toen naar buiten kwam dat gegevens van tientallen miljoenen gebruikers waren gelekt. Op het dieptepunt eind maart was dat nog maar iets meer dan 152 dollar.

Cambridge Analytica legde de hand op gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen. Het bedrijf zou de persoonlijke informatie onder meer hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken voor de verkiezingscampagne van Donald Trump. Facebook-topman Mark Zuckerberg ging diep door het stof, maar zei dat het nog jaren kan duren voor alles op orde is.

Facebook is Cambridge Analytica te boven
Facebook is Cambridge Analytica te boven (Foto: ANP)

Ronald de Boer over geruchten broer Frank: "Dat is honderd procent een leugen"

Ronald de Boer ontkent dat zijn broer Frank klaarstaat om volgend seizoen Erik ten Hag op te volgen als trainer van Ajax.

De Telegraaf schreef woensdag dat De Boer in zou stappen als Ten Hag slecht aan het komende seizoen begon. Naar aanleiding van de berichtgeving zocht Ronald contact met zijn broer. "Ik heb Frank ernaar gevraagd en het is totale onzin", vertelt de analist bij FOX Sports.

"Hij zei tegen me: 'Als praten met een perschef een indicatie is dat je met Ajax praat, dan zal het zo zijn. Nee, hij is helemaal niet gepolst door Ajax."  Toch stelt Ronald dat zijn broer een jonge trainer is en Ajax op termijn weer op zijn pad zou kunnen komen. "Maar dat zal, denk ik, niet in de eerstvolgende jaren al zo zijn."

"Je weet het natuurlijk nooit, maar er zijn geen dingen op touw gezet om hem klaar te stomen om het over te nemen als het niet goed gaat. Dat is honderd procent een leugen."

Bertens na knappe zege op Sharapova naar halve finales Madrid

Kiki Bertens heeft donderdag op knappe wijze de halve finales bereikt van het WTA-toernooi in Madrid. De 26-jarige tennisster won in drie sets van Maria Sharapova: 4-6, 6-2 en 6-3.

Bertens verloor in de eerste set op een cruciaal moment haar service. Sharapova sloeg op 5-4 toe en pakte daarmee de set. De Nederlandse herstelde zich knap en won tien van de elf punten in de tweede set en liep uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede set verstapte Bertens zich nog bij een servicebeweging, maar had daar geen last van.

In de derde set liep de Nederlandse al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Sharapova kwam nog terug tot 5-3. Bij het tweede wedstrijdpunt van Bertens sloeg de voormalig nummer één van de wereld de bal uit, waardoor Bertens zich plaatste voor de halve finales in de Spaanse hoofdstad.

Bertens juicht na winst op Sharapova (Pro Shots / Action Images)
Bertens juicht na winst op Sharapova (Pro Shots / Action Images)

VOC en Bevo winnen bekerfinales handbal

Zondag zijn in Almere de bekerfinales bij zowel de vrouwen en mannen gespeeld. De handbalsters van VOC uit Amsterdam wonnen de finale tegen Quintus. Bij de mannen was Bevo te sterk voor Aalsmeer.

handbal
Bekerfinale handbal (Bron: ANP)

Landskampioen VOC was met 36-31 te sterk voor Quintus uit Kwintsheul. Voor de club uit Amsterdam was dit de vijfde keer dat de beker werd gewonnen.

Daarna was het de beurt aan de mannen. In een spannende finale trokken de Limburgers aan het langste eind. Bevo versloeg Aalsmeer met 28-27 en won voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de beker.

Dumoulin niet helemaal tevreden met achtste plaats

Tom Dumoulin kwam in de zesde etappe, met de finish op de vulkaan de Etna, als achtste over de finish. De renner van Team Sunweb zag Simon Yates de roze trui van Rohan Dennis overnemen, maar was over zijn eigen rit niet helemaal tevreden.

"Ik zou tevreden zijn als ik echt het gevoel had dat ik de beste man was, maar dat was ik zeker niet vandaag", aldus Dumoulin na afloop van de rit. "Het ging al met al prima, maar ik was niet super vandaag."

"Ik heb Froome wel een beetje in de gaten gehouden vandaag. Ik had het idee dat hij het wat moeilijk kreeg op vijf kilometer van de aankomst. Toen heb ik ook even aangevallen, om te kijken of dit echt zo was of dat hij aan het spelen was. En hij kwam goed terug, dus hij is wel in orde."

Morgen wacht een vlakke rit naar Praia a Mare. De verwachting is dan ook dat het roze niet van schouders zal wisselen. Dumoulin heeft nu een achterstand van 16 seconden op Yates. Esteban Chaves, de nummer twee van vandaag, completeert de top drie en heeft 26 seconden achterstand op de leider.

Winnend Sparta komt bizarre eigen goal te boven

Sparta Rotterdam is ondanks een bizar eigen doelpunt van Stijn Spierings goed begonnen aan de nacompetitie. Uit bij FC Dordrecht werd het 1-2.

Dordrecht-trainer Gerard de Nooijer zei het deze week treffend: Wij mogen en Sparta moet. Precies met die instelling kwamen de Rotterdammers het veld op en het team van Dick Advocaat kwam verbeten uit de startblokken. Al na vijf minuten was het bijna raak toen Mühren schoot, een verdediger de bal half verwerkte en Stijn Spierings de bal voor het binnenschieten had. Hij probeerde het met een boogje, maar kwam niet verder dan de lat.

Even later herstelde hij zijn misser door de bal perfect neer te leggen voor Loris Brogno. De Belg tikte gedecideerd binnen en Sparta had de gewenste vroege voorsprong te pakken. FC Dordrecht deelde zo nu en dan een speldenprik uit, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het team van Advocaat leek daardoor te twijfelen over de te kiezen strategie. De ploeg had een overwicht, kon doorjagen op een tweede treffer, maar durfde niet echt aan te zetten uit angs voor de gelijkmaker. Daarom trokken de bezoekers zich terug, om zo de minieme voorsprong over de streep te trekken.

Met het nodige kunst- en vliegwerk leek Sparta in die missie te slagen, maar nadat Mahmudov, Bakker, Stankov en wederom oud-Spartaan Mahmudov namens Dordrecht misten, schoten de Rotterdammers zichzelf in de slotfase in de voet. Spierings maakte een eigen goal, waardoor de Schapenkoppen toch tot de gelijkmaker kwamen. De middenvelder schoot een minuut voor tijd van bijna de middellijn keihard terug op zijn keeper en Roy Kortsmit stond aan de grond genageld. Vlak voor zijn doel durfde hij de terugspeelbal niet te vangen, dus koos de doelman voor een kopbal. Dat mislukte en de bal zeilde zo het doel in.

Het was daarna in de blessuretijd aan Robert Mühren te danken dat de Eredivisionist er toch nog met de nauwelijks verdiende overwinning vandoor ging. Hij werkte een voorzet van debutant Halil Dervisoglu binnen en liet de thuisploeg gedesillusioneerd achter. Op zondag volgt de return op Het Kasteel en de winnaar mag zich opmaken voor een ontmoeting tegen FC Emmen of NEC. Vermoedelijk wordt dat Emmen, want zij wonnen hun eerste duel in eigen huis met 4-0.


De eigen goal van Spierings (FOX Sports / Dailymotion)

Standbeeld voor Normaal onthuld in Hummelo

Onder luid gejuich van een schare fans is in het Achterhoekse dorp Hummelo een standbeeld voor de band Normaal onthuld. Kunstenares Lia Krol maakte het levensgrote monument in opdracht van het Anhangerschap, de fanclub van Normaal. Zanger Bennie Jolink zelf knipte een touw door, waardoor het doek door ballonnen van het beeld werd getild.

Ook de andere bandleden waren erbij aanwezig, behalve drummer Jan Manschot, die in 2014 overleed. Omroep Gelderland deed live verslag van de onthulling.

Hummelo is Jolinks geboorte- en woonplaats. Hemelvaartsdag heeft ook symbolische betekenis voor Normaal: Hemelvaart 1975 is voor de fans de 'geboortedatum' van de band die geldt als grondlegger van de 'boerenrock' in Nederland, waarin wordt gezongen in het eigen dialect. Voor het Anhangerschap is Hummelo voortaan een bedevaartsoord, "het Lourdes van de Achterhoek". Normaal nam eind 2015 afscheid, na veertig jaar actief te zijn geweest.

"Wij vinden dat deze band nooit, maar dan ook nooit mag worden vergeten. Zodat - wanneer ze over een paar duizend jaar hier in de Achterhoek archeologische opgravingen doen - de wetenschappers op een heel bijzonder stuk gesteente zullen stuiten", aldus de initiatiefnemers op hun fansite.

Standbeeld voor Normaal onthuld in Hummelo
Standbeeld voor Normaal onthuld in Hummelo (Foto: BuzzE)

Verstappen hoopt extra stap te maken in Spanje

Na een desastreus verlopen Grand Prix in Azerbeidzjan staat de focus dit weekend gericht op Spanje. Tijdens de persconferentie blikte Max Verstappen nog één keer terug op de race in Baku, waarbij zowel hij als teamgenoot Daniel Ricciardo uitvielen, nadat ze elkaar raakten.

"Je wil natuurlijk nooit crashen en zeker niet met je teamgenoot. We zullen proberen om dat te voorkomen. Ik zal de volgende keer iets meer marge laten, een paar millimeter", aldus Verstappen, die het nog steeds goed met zijn Australische collega kan vinden. "Direct na het voorval heb ik hem al gesproken. We hebben veel respect voor elkaar en realiseren ons allebei dat het fout was. Natuurlijk wil je niet samen crashen, maar we hebben onderling geen verkeerde gevoelens."

De Spaanse Grand Prix is voor Verstappen een bijzondere; twee jaar geleden schreef hij deze race als jongste coureur ooit op zijn naam, nadat Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar van de baan ramden. Daarnaast heeft de bolide van Aston Martin Red Bull een aantal upgrades gehad.

"Hopelijk kunnen we het gat nog een beetje verder dichten en er ook in de kwalificatie nog iets beter bij zitten. Dat zou geweldig zijn. Maar het is afwachten waar de andere teams mee komen", blikt Verstappen vooruit. "We zullen daar morgen een eerste idee van krijgen. Maar we hopen vooral op zaterdag in de kwalificatie een stap te kunnen maken. En als het hier heel positief gaat, dan ziet het er ook goed uit voor Monaco."

Steekpartij bij Telstar - De Graafschap, één man aangehouden

Donderdagmiddag is net na 17:00 uur een man uit IJmuiden aangehouden op de Zeeweg in zijn woonplaats. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident dat op diezelfde weg plaatsvond tijdens een grote vechtpartij tussen voetbalsupporters. Deze vechtpartij ontstond na de voetbalwedstijd tussen Telstar en De Graafschap.

Bij dit steekincident raakte een supporter van De Graafschap gewond aan zijn nek. Vermoedelijk is hij met glas gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar. Een andere supporter van de Doetinchemse voetbalclub raakte gewond aan zijn gezicht. Hij werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

R. Kelly uit Spotify playlists wegens #MeToo

Spotify promoot niet langer muziek van zanger R. Kelly. Zijn nummers komen niet langer voor in playlists van de streamingdienst nu meerdere vrouwen hem beschuldigen van seksueel misbruik.

"We verwijderen alle muziek van R. Kelly van alle lijstjes die door Spotify worden beheerd en zullen zijn muziek niet langer aanbevelen via algoritmes zoals Discover Weekly", zegt een woordvoerder. "Zijn muziek blijft wel beschikbaar, maar Spotify zal het niet langer actief promoten. We wensen geen censuur, vanwege het gedrag van een artiest, maar we maken een redactionele beslissing die onze waarden weerspiegelt."

De 51-jarige zanger is door de jaren heen veelvuldig beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag met jonge meisjes. Vorig jaar werd R. Kelly er door verscheidene mensen van beschuldigd jonge vrouwen vast te houden in een eigen sekte. Kelly ontkende tot nu toe alle aantijgingen aan zijn adres.

R. Kelly niet meer in playlists van Spotify
R. Kelly niet meer in playlists van Spotify (Foto: BuzzE)

Amsterdam naar finale na slimme zege op Bloemendaal

Met een overtuigende 0-3 overwinning heeft Amsterdam zich in de derde wedstrijd van de halve finale van de play-offs naar de finale en een EHL-ticket gehockeyd. Na twee spectaculaire wedstrijden zaterdag (5-5) en zondag (2-2), was het nu een tactischer duel waarin spits Mirco Pruyser met een goal en assist beslissend was en Amsterdam-keeper Jan de Wijkerslooth uitblonk.

Amsterdam begon beter aan de wedstrijd en kwam terecht op voorsprong via een tip-in via goaltjesdief Pruyser. Daarna kwam Bloemendaal sterk terug, maar vier strafcorners leverden niets op. Vlak voor de rust was het Buissant die knap de 0-2 maakte, na weer een actie van Pruyser.

Dat een hard werkend Amsterdam van coach Graham Reid helemaal inzakte bij balbezit van Bloemendaal en met z’n allen verdedigden, leek De Mussen van Michel van den Heuvel te verrassen. Bij Bloemendaal zal het gevoel leven dat ze het dit weekend af hadden kunnen maken. Ook bij een 0-3 achterstand wisten Florian Fuchs en Thierry Brinkman niet tot scoren te komen, mede dankzij een sterke Amsterdamse keeper De Wijkerslooth.

Vorig jaar was Kampong in Bloemendaal overigens ook al twee keer op ’t Kopje te sterk in de halve finale. Bloemendaal had nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. Nu wacht voor Bloemendaal nog de wedstrijd om het EHL-ticket zondag in Eindhoven tegen Oranje-Rood. Amsterdam speelt zondag thuis tegen Kampong de eerste wedstrijd om de landstitel.

Bloemendaal-Amsterdam 0-3 (0-2):
’21 Mirco Pruyser 0-1
’35 Jan Willem Buissant 0-2
’46 Valentin Verga 0-3

Bouhanni wint derde etappe Vierdaagse van Duinkerke, Wippert derde

Nacer Bouhanni heeft de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. De Fransman van Cofidis was in een massasprint na 171.5k de snelste. De Belg Timothy Dupont kwam als tweede over de streep, voor de Nederlander Wouter Wippert. In het algemeen klassement neemt Dupont de leiderstrui over van Bryan Coquard, die in Ecques niet verder kwam dan een achttiende plaats.

Jan-Willem van Schip was mee in de vroege vlucht. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap van bergtrui-drager Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Jérémy Leveau (Delko-Provence Marseille-KTM) en Samuel Leroux (Roubaix Lille Métropole). Het viertal had een maximale voorsprong van vier minuten, maar in de laatste twee kilometer werden ze teruggehaald door het peloton.

Daardoor konden de sprinters zich opmaken voor een nieuwe massasprint in de Franse rittenkoers. Ditmaal was Bouhanni de snelste. Een mooie opsteker voor de 27-jarige Fransman, die onder vuur ligt bij zijn eigen ploeg door zijn mindere prestaties dit seizoen. Wippert sprintte naar een verdienstelijke derde plaats, één plaats beter dan in de eerste twee etappes.

Billboardbedrijf schendt privacy argeloze voorbijgangers

Billboardbedrijf blowUP media filmt onwetende passanten op het stationsplein in Rotterdam en het uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein in Amsterdam. Dat blijkt uit onderzoek van Trees, de interactieve app voor onderzoeksjournalistiek van Human en VPRO. De camera’s kunnen voorbijgangers herkenbaar in beeld brengen. De beelden zijn opgeslagen en gedeeld met derden. Dit gaat in tegen de privacywetgeving.

In het verleden zijn beelden aan het mediabedrijf Kinetic gegeven, dat vervolgens analyses maakte van de voorbijgangers. Volgens Bart Custers, onderzoeker bij eLaw, het centrum van recht en digitale technologie van de Universiteit Leiden, is wat blowUP media allemaal doet niet toegestaan.

Het onderzoek van Trees is gebaseerd op verschillende anonieme en onafhankelijke bronnen. De redactie beschikt over een aantal foto’s, waaruit blijkt dat de camera’s in hoge kwaliteit filmen en ver kunnen inzoomen. Mensen kunnen op ongeveer vijftig meter afstand herkenbaar in beeld komen.

Als bedrijven een camera willen ophangen in de publieke ruimte moeten ze dat melden bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze bepaalt vervolgens of het wettelijk is toegestaan. ‘Publiek cameratoezicht voor reclamedoeleinden mag niet’, aldus Vincent Böhre, jurist van Privacy First. Hij noemt het onethisch dat blowUP media voorbijgangers filmt zonder dat zij het weten.

Billboardbedrijf blowUP media wil niet reageren, maar laat desgevraagd wel weten dat de camera tegenover het Centraal Station in Rotterdam op dit moment niet wordt gebruikt. De camera op het dak van Hotel Schiller in Amsterdam staat volgens het bedrijf gericht op hun eigen scherm om te controleren of de reclamebeelden goed worden weergegeven.

De Autoriteit Persoonsgegevens vindt het een interessante casus, maar wil op dit moment niet inhoudelijk reageren.

Update 18:24 uur: Radiouitzending toegevoegd

Crash komt iets eerder naar Nintendo Switch, pc en Xbox One

Uitstel zijn we in de industrie allemaal wel gewend, maar dat een game eerder dan gepland beschikbaar komt blijft redelijk uniek. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy is zo'n game.

De game komt ook naar Nintendo Switch, pc en Xbox One en de release was gepland voor 10 juli. Via Twitter is echter bekendgemaakt dat de game nu op 29 juni de oversprong maakt, elf dagen eerder dus. Een reden voor de verandering is niet gegeven.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy is een remake van de originele drie games voor PlayStation. Vorig jaar verscheen de game al voor PlayStation 4.

Monster Hunter Generations Ultimate komt naar Nintendo Switch

Capcom en Nintendo maken bekend dat Monster Hunter Generations Ultimate komt naar Nintendo Switch. Het is een enhanced port van Monster Hunter Generations voor Nintendo 3DS. In Japan was de game vorig jaar al beschikbaar als Monster Hunter XX (Double Cross).

Fans in het Westen waren boos op Capcom, aangezien het bedrijf geruime tijd heeft aangegeven geen plannen te hebben om deze game naar het Westen te brengen. Switch-eigenaren wilden ook een Monster Hunter-ervaring en dat moment is nu eindelijk gekomen. De game ondersteunt local- en online-multiplayer en het is mogelijk om je 3DS-savefile over te brengen naar de Switch-versie.

Monster Hunter Generations Ultimate lanceert op 28 augustus. De trailer van de game vind je hieronder.

Marathon voor Bassie en Adriaan

3FM-dj's Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen hebben donderdag een Bassie-en-Adriaan-marathon gehouden. In de VUE- bioscoop in Hilversum werd de hele serie De reis vol verrassingen uit 1994 uitgezonden. Fans konden in het bijzijn van Adriaan in één keer alle afleveringen bekijken.

De acrobaat nam voor de gelegenheid ook de originele caravan, de auto en Robin de Robot mee. Bas van Toor, Bassie, kon de acht uur durende marathon vanwege zijn slechte gezondheid niet bijwonen.

Mark en Rámon voeren actie om alle series van Bassie en Adriaan op Netflix te krijgen, na een initiatief van een van hun luisteraars op Twitter. Zij vinden dat de series van Bassie en Adriaan voor iedere Nederlander goed toegankelijk zouden moeten zijn.

Marathon voor Bassie en Adriaan
Marathon voor Bassie en Adriaan (Foto: BuzzE)

Promotie heel ver weg voor N.E.C na nederlaag in Emmen

FC Emmen heeft donderdagmiddag een overtuigende 4-0 zege geboekt op N.E.C in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

FC Emmen schoot uit de startblokken en na acht minuten spelen was de stand al 2-0. Na vijf minuten spelen kopte Jeroen Veltmate uit een hoekschop de 1-0 tegen de touwen, Drie minuten later was het weer raak en wederom was de thuisploeg trefzeker met een kopbal. Nick Bakker werd de gevierde man.

N.E.C was aanvallend onmachtig in de eerste helft en schoot geen enkele keer en had ook geen enkel balcontact in het vijandelijke strafschopgebied. Na 32 minuten spelen nam FC Emmen een 3-0 voorsprong. Youri Loen ontfermde zich over een vrije trap en via de muur werd doelman Marco van Duin voor de derde keer verslagen.

N.E.C-trainer Pepijn Lijnders besloot in de rust twee keer te wisselen, maar het spel van de ploeg werd aanvallend nauwelijks beter. Ze wisten het vijandelijke doel wel voor het eerst onder vuur te nemen, maar doelman Dennis Telgenkamp bleef eenvoudig op de been.

Een minuut voor tijd leek FC Emmen de doodsteek uit te delen aan N.E.C in hun jacht op promotie naar de Eredivisie. Glenn Bijl strafte knullig balverlies van Janio Bikel genadeloos af en maakte de 4-0. Komende zondag volgt de return in Nijmegen.

Chaves wint bergetappe naar Etna, Yates nieuwe leider in Giro d'Italia

Johan Esteban Chaves heeft de eerste bergrit van de Giro d'Italia gewonnen. De Colombiaan van Mitchelton-Scott was op de beklimming van de Etna de beste, nadat hij deel uitmaakte van een vroege vlucht. In de slotkilometer kwam zijn ploeggenoot Simon Yates erbij en kwamen ze samen over de finish. Pinot won de sprint voor de derde plaats voor de andere favorieten. Yates is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement, voor Tom Dumoulin die een achterstand van zestien seconden heeft op Yates.

In het eerste uur van de etappe waren er meerdere aanvallen, maar niemand kreeg de ruimte van het peloton. Pas na vijftig kilometer fietsen reed er een kopgroep van 28 renners weg uit het peloton.

Doordat het in het peloton volledig stilviel hadden de 28 renners al snel een voorsprong van drie minuten te pakken op het peloton, waar BMC de leiding had genomen. De ploeg van leider Rohan Dennis hield het steeds op de drie minuten. In de laatste veertig kilometer kwam Astana de Amerikaanse ploeg helpen en aan de voet van de slotklim, op vijftien kilometer van de finish, was het verschil teruggelopen tot anderhalve minuut.

Robert Gesink trok meteen ten aanval bij aanvang van de slotklim. De 31-jarige renner van LottoNL-Jumbo had een gaatje van tien seconden op zijn medevluchters, maar dat werd al snel dichtgereden. Op het moment van de aanval van de Nederlander kwam in het peloton Davide Formolo, de nummer tien van het afgelopen jaar in de Giro, ten val. De Italiaan van BORA-hansgrohe kwam nog wel even aansluiten, maar moest al snel afhaken. Samen met Louis Meintjes en Gianluca Brambilla verloren ze minuten op de rest van de favorieten en kunnen een goed klassement vergeten.

De kopgroep bestond nog uit slechts acht renners: Chaves, Henao, Ciccone, Ulissi, Hermans, Reichenbach, Gesink en Oomen. De jonge Ciccone versnelde meerdere malen, maar kwam niet echt los bij de andere renners. Het was Chaves die dat wel lukte. De Colombiaan van Mitchelton-Scott had al snel een voorsprong van twintig seconden te pakken op de andere vroege vluchters.

In het peloton waren er ondertussen ook al meerdere aanvallen. Vooral Miguel Ángel López, Domenico Pozzovivo en George Bennett probeerden weg te komen, maar kregen geen ruimte. Yates versnelde op anderhalve kilometer van de meet wel en reed in een stuk door naar zijn ploegmaat Chaves. In de laatste kilometer kwamen de twee renners samen en gunde Yates zijn Colombiaanse ploeggenoot de zege.

In het algemeen klassement is Yates de nieuwe leider. De Brit heeft nu een voorsprong van zestien seconden op Dumoulin. Chaves volgt op 26 seconden.

LB: Selena Gomez verkiest geluk boven Justin

Hoewel alle 'Jelena' fans hun geluk niet op konden toen Selena Gomez en Justin Bieber hun relatie een nieuw leven in hadden geblazen, lijkt er nu toch echt een einde te zijn gekomen aan het samenzijn van het eens zo verliefde stel. Volgens US Magazine 'kiest Selena nu voor zichzelf, door niet meer met Justin samen te zijn'.

"Selena begon het grotere plaatje te zien wat betreft hun relatie. Ze moest een keuze maken: is mijn geluk, en de instemming van mijn familie en vrienden, het meest belangrijk of telt alleen het samenzijn met Justin, waarmee niemand uit haar omgeving het eens was. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heeft ze de beste beslissing voor haarzelf gemaakt," aldus een bron.

"Uiteraard zijn haar familie en vrienden heel blij dat ze hiervoor heeft gekozen, want ze waren allemaal niet erg blij met de terugkeer van Justin. Selena voelt zich sterker dan ooit en kijkt uit naar het volgende hoofdstuk in haar leven."

Selena Gomez verkiest geluk boven Justin
Selena Gomez verkiest geluk boven Justin (Foto: BuzzE)

Orbán weer premier van Hongarije

Het Hongaarse parlement heeft Viktor Orbán formeel herkozen tot premier. De 54-jarige politicus kan daardoor beginnen aan zijn derde achtereenvolgende termijn als leider van het Centraal-Europese land.

De Fidesz-partij van Orbán boekte vorige maand een grote verkiezingsoverwinning. De partij bemachtigde 133 van de 199 zetels in het parlement. De herbenoeming van Orbán tot premier gold dan ook als een formaliteit.

De rechts-nationalistische Orbán lag de afgelopen jaren herhaaldelijk in de clinch met Brussel, onder meer vanwege zijn pogingen migranten te weren. Het bleek een nieuwe verkiezingsoverwinning niet in de weg te staan. Orbán zei donderdag dat "het tijdperk van de liberale democratie is geëindigd".

Orbán weer premier van Hongarije
Orbán weer premier van Hongarije (Foto: ANP)

Haagse PVV wil spijkers met koppen, geen vakantiekiekjes

De Haagse PVV heeft formateur Edith Schippers om een brief gevraagd over de voortgang van de onderhandelingen tussen GDM, VVD, D66 en GL. Sinds de aanstelling van Schippers als formateur, vandaag precies een maand geleden, is de gemeenteraad niet meer geïnformeerd over de onderhandelingen.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: "Ik zie vooral vakantiekiekjes voorbijkomen van de onderhandelaars op de camping, in Turkije, en bij ADO. Een goede sfeer is natuurlijk prima maar wij willen als gemeenteraadsleden na een maand ook wel eens weten of er schot in de zaak zit. Er moeten in Den Haag belangrijke stappen gezet worden, bijvoorbeeld over onze economie die achterloopt op andere grote steden, over de As Soennah-moskee en over de opvang van zogenaamd verwarde Syrische asielzoekers, om maar eens een paar onderwerpen te noemen."

Easter egg teaset Battlefield-aankondiging op 23 mei

Op de map 'Fort de Faux' in Battlefield 1 heeft een groep spelers een easter egg gevonden die de aankondiging van de volgende Battlefield teaset. Door een serie acties te ondernemen, kunnen spelers in een geheime kamer komen waar er water naar beneden druppelt. Deze druppels vormen morsecode.

De morsecode laat zich vertalen naar 'ea.com/neverbethesame', waar we de datum 23 mei 2018 tegenkomen met de hashtag Battlefield. Het is vrij duidelijk dat de volgende game in de franchise op die datum wordt aangekondigd en hoogstwaarschijnlijk is 'Never be the same' de slogan.

Nog dertien dagen dus voordat we weten wat de toekomst van Battlefield ons brengt. De easter egg zelf kun je hieronder in actie zien.

Telstar te sterk voor De Graafschap in heenduel play-offs

Telstar heeft donderdagmiddag een nipte zege geboekt op De Graafschop in het heenduel van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

In de reguliere competitie hadden beide ploegen in de onderlinge wedstrijden één keer gewonnen, waar Telstar het seizoen als zesde was geëindigd en De Graafschap stond na 38 wedstrijden vierde.

Na twintig minuten spelen opende de thuisploeg de score. Melvin Platje profiteerde optimaal van een fout in de verdediging van De Graafschap en schoot keihard de 1-0 binnen. De Graafschap ging op zoek naar een antwoord en Tarik Tissoudali kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar schoot na een mooie actie naast. Voor rust kreeg Telstar een uitgelezen mogelijkheid om op 2-0 te komen, maar Andrija Novakovic stuitte op doelman Filip Bednarek.

De bezoekers kwamen een minuut voor rust met een man minder te staan. Sven Nieuwpoort kreeg na veertig minuten zijn eerste gele kaart en kreeg vier minuten later ook de tweede gepresenteerd. De toegekende vrije trap werd door Mohamed Hamdaoui tegen de lat geschoten, waarna Novakovic attent de rebound binnenschoot, maar de treffer werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Elf minuten na rust wist Telstar te profiteren van de man-meer-situatie. De ploeg van Mike Snoei zette een counter in, waarbij Platje de bal meegaf aan Novakovic en de Amerikaanse spits schoot raak: 2-0. Ondanks de nummerieke minderheid kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en was de 2-1 terecht te noemen. Myenty Abena stelde met een voorzet vanaf de rechterflank Daryl van Mieghem in staat om de aansluitingstreffer te scoren.

Twee minuten na de 2-1, was viel na 74 minuten ook 2-2. Na een uitstekende voorzet vanaf de rechterflank kopte Fabian Serrarens de gelijkmaker binnen. Telstar wist zich te herstellen van de twee tikken en kwam na 77 minuten weer op voorsprong. Een fraaie vrije trap van Hamdaoui was Bednarek te machtig.

Beide ploegen zouden de wedstrijd met tien man eindigen nadat Toine van Huizen zes minuten voor tijd ook zijn tweede gele kaart kreeg. Komende zondag wordt om 12:30 de return afgewerkt in Doetinchem.

Andrija Novakovich (l.) in duel met Lars Nieuwpoort. (PRO SHOTS/Remko Kool)
Andrija Novakovich (l.) in duel met Lars Nieuwpoort. (PRO SHOTS/Remko Kool)

Auto over de kop, 4 gewonden

Een personenauto sloeg donderdagochtend 10 mei 2018 om 09:44 uur op de A58 richting Roosendaal over de kop. Vier inzittenden raakten gewond. Door onbekende redenen slipte het voertuig, sloeg het over de kop en kwam in de berm tot stilstand.

De 37-jarige bestuurster, een 39-jarige vrouw en een 5-jarige jongen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige vrouw raakte zwaar gewond en is naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Alphense waterpoloërs sluiten Champions League winstloos af

De waterpoloërs van AZC Moscow uit Alphen aan de Rijn hebben de Champions League met louter nederlagen afgesloten. Dat zat er ook wel in, want in het Aquarijn kreeg de ploeg in de laatste groepswedstrijd bezoek van de Italiaanse topclub Pro Recco.

Met wereldsterren als Stefano Tempesti, Dusan Mandic, Filip Filipovic en Francesco di Fulvio waren de Italianen veel te sterk. In elk kwart werd zes keer gescoord, terwijl de Alphense club met moeite tot vijf goals kwam: 5-24. 

Coach Ron de Wild had ook wel door dat er niks te halen viel en kon als liefhebber genieten van de kwaliteit van Pro Recco: "Die zijn zo getalenteerd en hebben hun hele leven de beste trainers, coaches en faciliteiten...absolute wereldtop, daar kunnen wij niks tegenin brengen."

De groepsfase zit erop en acht clubs hebben zich geplaatst voor de Final Eight. Daarin komt één Nederlander in actie: Luuk Gielen. Met het Duitse Spandau 04 beëindigde hij groep B als vierde, terwijl het Spaanse Sabadell met Jorn Muller boven AZC als zevende eindigde. John Winkelhorst eindigde met Waspo Hannover als zesde in groep A, ruim achter de top-4.

Handjevol zand levert miljarden bacteriën op

Eén zandkorreltje van kwarts bevat duizenden soorten bacteriën, zo hebben onderzoekers van het Max Planck-instituut in Bremen (Duitsland) aangetoond. Voor het onderzoek bestudeerden de biologen van het instituut zand uit het gebied rondom het eilandje Helgoland in de Noordzee.

De hoge hoeveelheid bacteriën die de onderzoekers aantroffen was niet hetgeen hen het meest verbaasde. De samenstelling en verdeling van de bacteriën op de verschillende zandkorrels verbaasde hen wel: sommige bacteriën kwamen op vrijwel alle zandkorrels voor, andere soorten kwamen slechts zelden voor. 

Ook viel het op dat de gladde gedeelten van de zandkorrels vrijwel onbewoond zijn, terwijl in de kleine scheurtjes hele koloniën, beschermd tegen wrijving en hongerige vijanden, leven. 

Als je smetvrees hebt, kun je het strand dus voortaan maar beter mijden. Slechts een handjevol zand bevat al miljarden bacteriën.

Cillessen oogst lof: "Blij dat ik de kans kreeg"

Jasper Cillessen keept normaal gesproken alleen bekerduels van Barcelona, maar woensdag mocht hij ook opdraven in de thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Barcelona won haar voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen in La Liga met 5-1 en Cillessen maakte op zowel de Spaanse media als trainer Ernesto Valverde een uitstekende indruk. "Het klopt dat Iniest geweldig speelde, dat Dembélé tweemaal scoorde en dat Messi op de topscorerstitel aast. Maar de Nederlandse doelman verdient ook een vermelding", schreef Marca.

Volgens de krant zou Cillessen bij iedere andere club in La Liga, met uitzondering van de Madrileense clubs, een basisplek hebben. Ook Valverde is zeer tevreden. "Ik wilde Jasper belonen met een basisplaats in een competitieduel, omdat hij zo'n goede doelman is." Het was sinds zijn komst bij Barça pas het tweede optreden van de oud-Ajacied in de Spaanse competitie.

"Ik ben erg blij met de beloning van de trainer in de vorm van een basisplaats", reageert de 29-jarige Cillessen zelf op de officiële website van zijn club. "Het laat zien dat ik hard werk op de training en in de bekerwedstrijden. Ik ben blij en dankbaar dat de trainer me deze kans geeft."

Australiër (104) geëuthanaseerd in Basel

De 104-jarige Australiër David Goodall, die naar Zwitserland reisde voor euthanasie, is donderdag in Basel overleden. De oudste wetenschapper van Australië, die eerder een zelfmoordpoging deed, reisde de halve wereld over omdat hulp bij sterven in zijn vaderland niet mag.

Goodall zag het leven niet meer zitten sinds een val zijn mobiliteit ernstig had aangetast. Hij sprak bij aankomst in Basel maandag openlijk over zijn reisdoel. Hij hoopte met zijn daad niet alleen persoonlijke rust te vinden maar ook een discussie over euthanasie te ontketenen in Australië. "Ik betreur het dat ik deze leeftijd bereikt heb", zei de hoogbejaarde man.

De bioloog kreeg in Basel hulp van een organisatie voor zelfdoding. In Zwitserland is euthanasie onder bepaalde voorwaarden mogelijk, ook voor mensen die niet terminaal ziek zijn.

Australiër (104) geëuthanaseerd in Basel
Australiër (104) geëuthanaseerd in Basel (Foto: ANP)

Vrouw slachtoffer van ernstig zedendelict

Woensdagavond tussen 20:30 uur en 22:30 uur is een vrouw in het Wolfsweidepark in Rijen slachtoffer geworden van een 'ernstig zedendelict' zo meldt de politie op haar website. De politie is direct een onderzoek gestart en vraagt mensen die die avond zelf ook aanwezig waren in het park om zich te melden bij de politie. 

Ook mensen die andere informatie hebben die met het voorval te maken hebben wordt gevraagd om te reageren. Verder vraagt de politie mensen die in het bezit zijn van camerabeelden deze over te dragen aan de politie. Hierbij kan worden gedacht aan beelden van beveiligingscamera's aan de buitenzijde van woningen en/of bedrijven maar ook van dashcams. 

Mensen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via WhatsApp op het nummer 06-1220 7006

MLB: Yankees weer te sterk voor Red Sox

De honkballers van de New York Yankees hebben woensdag net als een dag eerder gewonnen van de Boston Red Sox. In de Bronx was de thuisploeg weer te sterk voor Xander Bogaerts en co en dat leverde al de zeventiende zege in achttien wedstrijden op.

Bij de Red Sox speelde Bogaerts voor zijn blessure dit seizoen geweldig, maar daarna heeft hij wat moeite om dat niveau weer te halen. Woensdag ging het in elk geval beter met de Nederlands international, die in drie van zijn vijf slagbeurten tot een honkslag kwam. 

Dat was beter dan Yankees-speler Didi Gregorius, die 0-4 sloeg, maar de Nederlands international zag hardhitters Brett Gardner, Aaron Judge en Giancarlo Stanton flink raak slaan, wat de Yankees vooral door een triple van Gardner en een homerun van Judge in de achtste inning de 9-6 winst bezorgde.

Uitslagen MLB woensdag
Cincinnati Reds - New York Mets 2-1
Milwaukee Brewers - Cleveland Indians 2-6
Texas Rangers - Detroit Tigers 5-4
Chicago White Sox - Pittsburgh Pirates 5-6
Chicago Cubs - Miami Marlins 13-4
Colorado Rockies - Los Angeles Angels 0-8
Oakland Athletics - Houston Astros 1-4
Baltimore Orioles - Kansas City Royals 5-3
New York Yankees - Boston Red Sox 9-6
Philadelphia Phillies - San Francisco Giants 11-3
Toronto Blue Jays - Seattle Mariners 5-2
Tampa Bay Rays - Atlanta Braves 2-5
San Diego Padres - Washington Nationals 2-1
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 6-3

Yankees - Red Sox (Bron: YouTube)

De vervuiler betaalt...

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Een ander deel van de bevolking smijt zijn afval zo op straat of in de bosjes. Af en toe wil een wijkagent nog wel eens kijken wat er allemaal tussen het zwerfafval zit. En als je dan een domme aso bent en je het bonnetje met je naam, adres en telefoonnummer bij je kapsalon en pizzadoos laat zitten heb je wel eens kans dat dit je 95 euro kost...

'Suarez slachtoffer van komst Griezmann bij Barcelona'

Barcelona hoopt zich komende zomer te versterken met Antoine Griezmann, maar voor Luis Suarez zou die transfer wel eens slecht kunnen uitpakken.

De Spaanse kampioen zou namelijk bereid zijn om Suarez te verkopen als Griezmann inderdaad naar Camp Nou wordt gehaald. Dat meldt Radio Catalunya. De oud-speler van Ajax leek in een interview de transfer van Griezmann aan te kondigen. Barcelona is naar verluidt klaar om de transferclausule van 100 miljoen euro voor de Fransman te activeren.

Luis Suarez kwam in de zomer van 2014 over van Liverpool, ondanks dat hij na het bijtincident op het WK in Brazilië voor enkele maanden geschorst was. De 31-jarige aanvaller scoorde tot nu toe 151 keer in 196 officiële duels van Barça. Dit seizoen staat de teller op dertig goals in 49 wedstrijden.

Atlético Madrid lijkt er intussen alles aan te willen doen om Griezmann voor de club te behouden. De Europa League-finalist keurde deze week met een statement de continue geruchtenstroom rond de speler af. Josep Maria Bartomeu, de president van de Catalaanse grootmacht, verklapte namelijk dat de club al met Griezmann had gesproken.

Olieprijs omhoog na aanval Israël op Syrië

De olieprijzen gingen donderdag verder omhoog na de Israëlische aanval op Iraanse doelen in Syrië als vergelding voor een raketaanval van Iraanse strijdkrachten op Israëlische gebieden. Door die confrontatie laaiden de zorgen over de toenemende onrust in het Midden-Oosten verder op.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) stond rond het middaguur 0,7 procent hoger op 71,63 dollar. Brentolie steeg 0,4 procent tot 77,50 dollar per vat. Daarmee staan de prijzen op het hoogste niveau sinds het najaar van 2014. Woensdag gingen de olieprijzen nog sterk omhoog na het opzeggen van de Iraanse nucleaire deal door de Amerikaanse president Donald Trump en de dreiging van nieuwe sancties tegen het land.

Olieprijs omhoog na aanval Israël op Syrië
Olieprijs omhoog na aanval Israël op Syrië (Foto: ANP)

LB: Zoon Céline Dion is rapper

Lekker belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Waar zijn moeder Céline Dion monsterhits scoorde met nummers als My Heart Will Go On en That's The Way It Is, gooit René-Charles Angélil het muzikaal over een heel andere boeg. De 17-jarige zoon van de Canadese zangeres en haar overleden echtgenoot René Angélil ambieert een carrière als rapper en lijkt momenteel aardige stappen te zetten richting zijn droom.

René-Charles, wiens artiestennaam Big Tip is, scoorde goed in de 'new & hot' hitlijst van Soundcloud en postte daarover enthousiast op zijn Twitter account. "Wow! Op nummer 1 en 3, ontzettend bedankt allemaal!"

Ook re-tweette hij een aantal Amerikaanse nieuwsberichten, waarin melding werd gemaakt van 'Dion Junior'. In zijn raps rekent René-Charles af met zijn zogenaamde 'haters', die beweren dat hij geen eigen stijl heeft en 'slechts een rijkeluisjochie is met een hobby'. "De appel valt niet ver van de boom en ik ga het ook maken. Ik ga er komen, hoe dan ook. Misschien heb ik wel de juiste sleutels tot succes op zak, maar die wil ik nog niet gebruiken. Ik kan het zelf."

De ambitieuze rapper woont samen met moeder Céline en zijn broertjes Nelson en Eddy in Las Vegas, waar de zangeres inmiddels een aantal jaar een vaste residentie heeft.

Zoon Céline Dion succesvol als rapper
Zoon Céline Dion succesvol als rapper (Foto: BuzzE)

'De Vrij voor 4,2 miljoen per jaar naar Inter'

Stefan de Vrij vertrekt na dit seizoen bij Lazio en het lijkt er nog steeds op dat Internazionale zijn nieuwe werkgever wordt.

Volgens La Gazzetta dello Sport is de transfer afgerond en gaat De Vrij in Milaan een jaarsalaris van 4,2 miljoen euro verdienen, exclusief bonussen. De Oranje-international krijgt bij zijn nieuwe club een contract voor vier seizoenen. Het contract zou ook al zijn ingediend bij competitieorganisator Lega Serie A.

Inter hoeft geen transfersom te betalen, omdat de verbintenis van De Vrij in Rome na 30 juni afloopt. De 26-jarige centrumverdediger speelde vier jaar voor Lazio, waarmee hij vorig jaar de Italiaanse Super Cup won. Met nog twee duels te gaan staat de club vierde in de Serie A, een plek die een ticket voor de groepsfase van de Champions League oplevert.

Saillant detail is dat Lazio met de nieuwe club van De Vrij in gevecht is om dat vierde ticket. Internazionale staat namelijk vijfde en heeft twee punten minder. In de allerlaatste speelronde, op zondag 20 mei, ontmoeten beide clubs elkaar in Stadio Olimpico.

'Alle Iraanse doelen in Syrië geraakt'

Israël zegt dat het bijna de gehele Iraanse militaire infrastructuur in Syrië heeft geraakt met de raketten die het donderdag op het land heeft afgevuurd. De projectielen die Iraanse strijdkrachten daarvoor hadden afgevuurd op Israëlische gebieden raakten geen enkel doel.

Het ging om de heftigste aanvallen van Israël op Syrië sinds het begin van de burgeroorlog daar in 2011. In die strijd steunt Iran het regiem van president Bashar al-Assad.

Van diverse kanten worden de partijen gemaand rustig aan te doen. Bijvoorbeeld Rusland en Frankrijk riepen op tot kalmte.

'Alle Iraanse doelen in Syrië geraakt'
'Alle Iraanse doelen in Syrië geraakt' (Foto: ANP)

Beelden zware crash LMP1-auto op Spa-Francorchamps

Zaterdag tijdens een race meetellend voor het FIA World Endurance Championship was de coureur Matevos Isaakyan met zijn BR1 LMP1-auto zwaar gecrasht op de Raidillon. De oorzaak van de crash was niet duidelijk maar inmiddels zijn er beelden van de crash op Youtube geplaatst.

Crash Matevos Isaakyan met BR1-AER van SMP Racing (Bron: Youtube) 

Op de beelden is duidelijk te zien dat de wagen de lucht in gaat en over de kop slaat. De Rus van SMP Racing raakte niet gewond bij de crash. 

Nieuwe Darkest Dungeon uitbreiding komt uit op 19 juni

Darkest Dungeon krijgt over een aantal maanden zijn derde uitbreiding. Na The Crimson Court en Shieldbreaker speelt The Color of Madness zich af op het platteland rondom Hamlet, waar spelers op onderzoek uitgaan nadat een mysterieuze komeet is neergestort.

In The Color of Madness vechten spelers in wave-based gevechten tegen vijanden die onder leiding staan van de Miller, om zo bij de komeet te komen. De Miller dient zelf ook als eindbaas, naast een monster dat the thing from the stars heet en de komeet zelf. Ook komen er drie repeatable quests, die Red Hook Studios omschrijft als een introductie voor beginners, een boss kill voor veteranen en een eindeloze wave-modus. Spelers kunnen ook hun hoogste score van de waves bijhouden op leaderboards. Als laatste komen er een hoop nieuwe trinkets en items om je party mee op te peppen.

De uitbreiding lanceert op 19 juni en komt eerst uit op pc. Andere platforms zoals PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch volgen later.

Thecolorofmadness
Nieuwe Darkest Dungeon uitbreiding komt uit op 19 juni

Man beroofd van plastic tas met geld

In de nacht van woensdag op donderdag werd tegen 03:30 uur op de Gedempte Schalkburgergracht in Haarlem een man beroofd van een plastic tas met geld.

Het slachtoffer liep naar zijn auto samen met een andere man toen de tas uit zijn handen werd gegrist door twee mannen op een scooter. Het ging mogelijk om een zwarte scooter en opvallend was dat de man achterop een bontkraag had.

De politie is op zoek naar getuigen die op of in de omgeving van de Gedempte Schalkburgergracht iets verdachts hebben gezien wat mogelijk met deze beroving te maken kan hebben. Informatie delen met de politie kan via de gebruikelijke wegen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Man probeert agenten aan te rijden en slaat op de vlucht

In de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten in Utrecht een auto met hoge snelheid richting het 5 Meiplein rijden. De automobilist reed door een rood verkeerslicht. De agenten gingen achter de bestuurder aan die via de Beneluxlaan de Amerikalaan opreed. Daar reed in tegenovergestelde richting ook een politieauto. De automobilist stuurde richting de politieauto en reed er recht op af. De agent in de auto kon nog net een aanrijding voorkomen

De verdachte reed door via de Marco Pololaan de Jan Cornelisz Maylaan op. Daar verloor hij in een bocht de macht over het stuur, ramde een fietsenrek en kwam tegen een muur tot stilstand. Hij rende weg in de richting van de Columbuslaan. Agenten gingen nog achter hem aan, maar de verdachte wist te ontkomen. Een nader onderzoek is ingesteld. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Man probeert agenten aan te rijden en slaat op de vlucht (Foto: Stockfoto politie.nl)
Man probeert agenten aan te rijden en slaat op de vlucht (Foto: Stockfoto politie.nl)

Meest sexy moeder van 2018 bekend

Tess Milne (30) is door radiozender SLAM! bekroond tot meest sexy moeder van 2018. Afgelopen december beviel de presentatrice van haar zoon Cairo en dit jaar is ze door de luisteraars van het radiostation direct verkozen tot lekkerste MILF van 2018. Dit werd vanmorgen bekendgemaakt in Joost = Wakker!, de ochtendshow van de zender.

In aanloop naar Moederdag ging SLAM! opnieuw op zoek naar de aantrekkelijkste bekende moeder van ons land. Maandag werden de 10 genomineerde moeders bekendgemaakt, waarna luisteraars via de website van het station hun stem uit konden brengen. “De genomineerde vrouwen voor de SLAM! MILF-verkiezing zijn het bewijs dat moeders nog steeds heel sexy kunnen zijn”, aldus SLAM!-dj Joost Burger.

Miljuschka
Vorig jaar werd Miljuschka Witzenhausen door de SLAM!-luisteraars uitgeroepen tot lekkerste moeder. Ook genomineerden Chantal Janzen, Fajah Lourens en Doutzen Kroes wonnen al eerder een MILF-award. Verder maakten Sylvie Meis, Victoria Koblenko, Yolanthe Sneijder-Cabau, Estevana Polman en Airen Mylene dit jaar kans op de titel.

Frontale botsing: 1 dode, 3 gewonden

BIj een verkeersongeval op de N209 bij Bergschenhoek is woensdag aan het begin van de avond een vrouw om het leven gekomen. Een kind raakte zwaargewond bij het ongeluk.  Rond 18:15 uur raakte de 64-jarige Rotterdamse bestuurder van een personenauto bij een inhaalmanoeuvre op de verkeerde weghelft van de provincialeweg en botste frontaal op een tegemoetkomende personenauto.

Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Bergschenhoek, die zeer zwaar gewond raakte en later in het ziekenhuis overleed. In haar auto zaten ook twee jongens van 10 en 14 jaar uit Bergschenhoek, die beiden ook gewond raakten; van wie één zwaar gewond. De drie inzittenden werden met een spoedtransport naar een ziekenhuis gebracht. De 64-jarige automobilist raakte zelf ook gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

De N209 was ter hoogte van het ongeval geruime tijd afgesloten door de ravage op de weg en het politieonderzoek. Dat moet duidelijk maken wat er precies gebeurd is.

Frontale botsing: 1 dode, 3 zwaargewonden (Foto: Stockfoto politie.nl)
Frontale botsing: 1 dode, 3 gewonden (Foto: Stockfoto politie.nl)

Man overvallen en vastgebonden in eigen woning

Woensdagavond werd een bewoner in zijn huis aan de Maliesingel in Utrecht overvallen. En onbekende man bond het slachtoffer vast en doorzocht de woning. De recherche zoekt getuigen.

Een onbekende man was rond 23:00 uur via een raam het huis ingekomen. De aanwezige bewoner werd geslagen en vastgebonden. De dader doorzocht het hele huis en ging er rond 00:30 uur met onder andere geld vandoor. De bewoner wist zichzelf los te maken en de politie in te schakelen. Agenten zochten, in samenwerking met de politiehelikopter, in de omgeving. De man werd niet gevonden. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

Signalement
De verdachte is een man met een blanke huidskleur, ongeveer 1.85 meter lang met een gespierd postuur. Hij heeft donkerblond kort haar en droeg een spijkerbroek, een grijze hoodie en zwarte schoenen. Hij sprak Nederlands met een Oost-Europees accent.

Man overvallen en vastgebonden in eigen woning (Foto: stockfoto politie.nl)
Man overvallen en vastgebonden in eigen woning (Foto: stockfoto politie.nl)

Man uren vermist na ongeluk

Op de Goudbergseweg in Strijbeek botsten woensdagnacht 9 mei een personenauto en een landbouwvoertuig op elkaar. Na het ongeluk stapte de gewonde bestuurder (78) van de auto uit en liep weg van het ongeluk. Daarna werd hij vermist.

Na het ongeluk rond 00:30 uur vertrok de man in de richting van de Belgische grens de bossen in. Daarna was hij zoek. Omdat hij gewond was geraakt bij het ongeluk zijn meerdere eenheden van de politie hem gaan zoeken. Ook de politiehelikopter werd daarbij ingezet. Na lang zoeken vonden agenten de man uiteindelijk rond 07:30 uur in een bosperceel op de grens tussen Nederland en België. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Man uren vermist na ongeluk (Foto: politie.nl)
Man uren vermist na ongeluk (Foto: politie.nl)

23.000 kippen overleven stalbrand Ospel niet

In de Limburgse plaats Ospel heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed in een stal waarin ongeveer 23.000 kippen zaten. Volgens de brandweer konden de dieren niet meer worden gered.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar twee naastgelegen stallen van het bedrijf aan het Ommelpad. Er hebben zich volgens de Limburgse brandweer geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

23.000 kippen overleven stalbrand Ospel niet
23.000 kippen overleven stalbrand Ospel niet (Foto: ANP)

Dumfries gelinkt aan landskampioen PSV

Denzel Dumfries, verdediger van sc Heerenveen, is in beeld om de volgende zomeraanwinst te worden van PSV.

Voetbal International schrijft dat de 22-jarige Rotterdammer 'een belangrijke kandidaat' is om bij de landskampioen aan de slag te gaan. In augustus 2016 meldde het Algemeen Dagblad ook al dat Dumfries in de belangstelling stond van PSV. Zijn contract in het Abe Lenstra Stadion loopt door tot medio 2021.

"PSV kwam ook al ter sprake toen ik nog bij Sparta Rotterdam voetbalde", zei Dumfries eerder dit seizoen in de Leeuwarder Courant. Zaakwaarnemer Santi Kolk bevestigt dat er interesse is, al wil hij niet ingaan op namen van clubs. "Op dit moment richt Denzel zich volledig op de play-offs met sc Heerenveen. Hij wil met Heerenveen Europees voetbal afdwingen, dat is het enige waar hij zich nu op focust."

Denzel Dumfries debuteerde in februari 2015 in het betaalde voetbal in een uitwedstrijd van Sparta tegen FC Emmen. Ruim een jaar later werd hij met de Rotterdammers kampioen in de Jupiler League en Dumfries werd toen beloond met de Gouden Stier voor grootste talent van de competitie. Afgelopen zomer verkaste hij naar Friesland.

Monument Valley gratis op Android

Monument Valley is een puzzelgame waarin je speelt met het perspectief van de wereld. Door slim elementen van het level te draaien ontstaan nieuwe paden waarmee je Ida door de game moet manouvreren.

De game wordt geprezen voor het slimme leveldesign en de simpele, maar effectieve grafische stijl. De game is momenteel gratis voor Android-toestellen en is hier te downloaden via Google Play. De uitbreiding voor de game kost nog wel geld, mocht je geen genoeg kunnen krijgen van Monument Valley.

Volleybalsters Sliedrecht Sport pakken landstitel

De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben de landstitel veroverd. De ploeg van coach Matt van Wezel won het vierde finaleduel met 3-0 (28-26, 25-19, 25-19) bij Alterno en won daarmee de best-of-five-serie met 3-1.

Alterno, kampioen in 2014, kwam in de eerste set sterk terug van een 9-3 achterstand naar een 16-20 voorsprong, maar toch wist Sliedrecht de eerste set te pakken. In het vervolg van de wedstrijd kwam de ploeg niet meer in de problemen.

Het was voor de vierde keer dat Sliedrecht Sport de landstitel pakte. Eerder wonnen ze ook in 2012, 2013 en 2017. Dit jaar waren ze ook de beste in de reguliere competitie en wonnen ze ook de beker en de supercup.

Politie arresteert dronken doorrijder

De politie arresteerde woensdagavond 9 mei 2018 rond 20:30 uur op de Doctor Schaepmanlaan in Roosendaal een 45-jarige automobilist, omdat hij mogelijk een fietser en een geparkeerde auto geraakt had. Hij was onder invloed van alcohol.

Fietster
De politie ontving een melding dat een 35-jarige fietsster op de Griendweg was aangereden. Zij viel en raakte licht gewond. De bestuurder reed weg zonder zich kenbaar te maken. Even later bleek op de Philipslaan een geparkeerde auto geschampt te zijn. Uit verklaringen kreeg de politie een beeld van de dader. De politie stelde een buurtonderzoek in en arresteerde een 45-jarige verdachte (woonplaats onbekend) op de Doctor Schaepmanlaan. Hij blies 995 ugl. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder
Op woensdag 9 mei 2018 rond 17:25 uur werd een motorrijder (identiteit is nog niet bekend) op de Vlierwerf in Roosendaal aangereden. Een automobilist sneed hem de bocht af en raakte de motor. De motorrijder viel en raakte gewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding werd door omstanders gefilmd. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

China werkt aan live-actionfilm van Nijntje

De Chinese productiemaatschappij Beijing WD Pictures en de Nederlandse uitgeverij Mercis werken aan een deels digitaal geanimeerde, deels live-action-bioscoopfilm over Nijntje. De film zal worden gedraaid met een Chinese cast en wordt in principe vooral voor de Chinese markt gemaakt. Dat melden vakbladen woensdag op het festival van Cannes.

Met deze stap wil Beijing WD Pictures, die nu vooral actiefilms maakt, zijn oeuvre uitbreiden naar familiefilms. Het is niet de eerste bioscoopfilm van Nijntje. De Nederlandse regisseur Hans Perk maakte vijf jaar geleden een animatiefilm over het wereldberoemde konijn.

Nijntje is een creatie van de Utrechtse tekenaar Dick Bruna (1927-2017). Er zijn meer dan 120 boekjes over het pientere konijn uitgebracht; hiervan zijn er wereldwijd meer dan 85 miljoen verkocht. Nijntje heet overigens in het buitenland anders; in de meeste landen staat zij bekend onder de naam Miffy of een variant daarvan.

De Chinese Nijntje-film moet in 2020 in de bioscopen te zien zijn. Het is niet duidelijk of de film ook in Nederland te zien zal zijn.

China werkt aan live-actionfilm van Nijntje
China werkt aan live-actionfilm van Nijntje (Foto: BuzzE)

Paul McCartney bijna miljardair

Sir Paul McCartney staat bovenaan de Sunday Times 'rijkenlijst' van Engeland's meest vermogende muzikanten. Met een fortuin van ruim 955 miljoen euro, heeft de Beatle een ruime voorsprong op de nummer twee, Andrew Lloyd Webber met een vermogen van 'slechts' 862 miljoen euro.

Ed Sheeran verdiende het afgelopen jaar het meest en kreeg 25 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Zangeres Rita Ora maakte haar debuut op de lijst, met een bedrag van 14 miljoen euro op de bank. In deze lijst is Adele de best verdienende vrouw.

Elton John is ook nog altijd een van Engeland's grootverdieners, maar met name de jongere garde boert goed dankzij lucratieve social media deals. Hoewel 'oudjes' als The Rolling Stones hun vermogen elk jaar met miljoenen uitgebreid zien worden, is het de jeugd die dagelijks rijker en rijker wordt.

Paul McCartney meest rijke Britse artiest
Paul McCartney meest rijke Britse artiest (Foto: BuzzE)

Deense ijshockeyers stunten op WK voor eigen publiek, Zweden blijft winnen

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken heeft het gastland voor een daverende sensatie gezorgd. Het op papier niet al te sterke Denemarken was in Herning te sterk voor Finland, één van de outsiders voor de wereldtitel: 3-2.

Halverwege de tweede periode opende NHL-veteraan Frans Nielsen van de Detroit Red Wings de score namens Denemarken. Heel lang duurde de feestvreugde niet, want Carolina Hurricanes-speler Sebastian Aho tikte in de powerplay de gelijkmaker binnen.

Oliver Bjorkstrand van de Columbus Blue Jackets sloeg echter weer snel terug: hij bekroonde een fraaie aanval van de Denen met de 2-1. Weer ging het fout, want Mikael Granlund wist minder dan vijf minuten voor het einde de tweede gelijkmaker in het doel van Toronto Maple Leafs-goalie Frederik Andersen te werken.

De vechtende Denen weigerden te capituleren en dat leverde kort voor het einde van de reguliere speeltijd toch weer succes op: Nichlas Hardt, één van de spelers zonder NHL-ervaring, kreeg de puck voor de stick en de forward van de Malmö Redhawks werkte de uiteindelijk winnende 3-2 in het net. 

In dezelfde groep was Duitsland met 6-1 te sterk voor Zuid-Korea. Zwitserland draaide in groep A een 1-2 achterstand tegen Wit-Rusland om naar een 5-2 zege, terwijl Zweden veel te sterk was voor Oostenrijk: 7-0.

De hoogtepunten van Denemarken - Finland (Bron: YouTube)

Drie spelers amateurvoetbal mishandeld tijdens wedstrijd

Drie amateurvoetballers uit Driewegen werden woensdag tijdens een wedstrijd op het veld aan de Aanloop in Middelburg mishandeld door nog onbekende personen. Zij raakten licht gewond en konden na behandeling door een arts naar huis.

De wedstrijd verliep gespannen. De scheidsrechter sprak de spelers aan op hun gedrag, maar tijdens rust werden drie spelers uit Driewegen rond de 16 jaar om onduidelijke redenen geslagen en tegen de grond geduwd. Zij liepen lichte verwondingen op. Het voetbalteam uit Driewegen trok zich terug om escalatie te voorkomen. De gewonden zijn door een arts onderzocht. De politie stelt een onderzoek in.

'Walmart lekt de games van E3 2018'

Als het aan Walmart Canada ligt dan hoeven we niet naar de nachtelijke persconferenties van E3 2018 te gaan kijken om te ontdekken met welke games de diverse bedrijven bezig zijn. Ze hebben hun website aangevuld met placeholders. Natuurlijk is er niets officieel bekendgemaakt en is het misschien wel een "als ze het aankondigen, dan kunnen ze het bij ons al bestellen"-actie.

Spellen als Just Cause 4, Gears of War 5 en een nieuwe Splinter Cell zijn games die onder andere op de lijst staan. We zouden het raarder vinden als ze niet werden aangekondigd, ooit. Sam Fisher is al eerder opgedoken in een nieuwe placeholder bij Amazon Canada en het zal niet heel toevallig zijn dat hij nu opduikt in een speciale missie in Ghost Recon: Wildlands. Andere games dan: LEGO DC Villains is al eerder genoemd bij de LEGO Incredibles-lek, die laatste werd later offcieel aangekondigd. Iedereen verwacht Borderlands 3. De echte vreemde eenden in de bijt zijn Dragon Quest 2 en Forza Horizon 5. De eerste is al uit sinds 1987, dus komt er een remake? De tweede titel moet zijn vierde deel nog krijgen. Bethesda heeft al gereageerd op Rage 2 met een photoshop over hoe fout de cover zou zijn. Maar ontkennen hebben ze niet gedaan. Andere games zijn niets eens gokken te noemen, zoals de jaarlijkse NBA- en WWE-games. We missen eigenlijk nog FIFA in het rijtje.

De lijst die met een korreltje zout moet worden genomen staat hieronder. Welke games wil jij graag aangekondigd zien?

Walmart E3 2018 lek (Foto: Walmart)

Walmart E3 2018 lek (Foto: Walmart)

Walmart E3 2018 lek (Foto: Walmart)

Walmart E3 2018 lek (Foto: Walmart)

NBA: Celtics schakelen Sixers uit na spannende strijd

De basketballers van de Boston Celtics staan in de finale van de Eastern Conference in de NBA. De ploeg was woensdagavond in de eigen TD Garden in Boston in het vijfde onderlinge duel te sterk voor de Philadelphia 76ers, maar makkelijk was het niet.

De wedstrijd ging lang gelijk op en pas aan het einde van de eerste helft namen de Celtics wat afstand. In het derde kwart hield de ploeg lang een voorsprong rond de tien punten vast, maar de Sixers kwamen terug tot op één punt aan het einde van het kwart.

In het hele vierde kwart ging het over en weer, maar nadat Terry Rozier de bal in de slotseconden uit de handen van Sixers-speler Joel Embiid werkte was het gedaan en pakten de Celtics de winst: 114-112. 

De Celtics beginnen zondag aan hun best-of-7-serie tegen de Cleveland Cavaliers om de titel in het oosten en een plek in de NBA-finale. In het westen beginnen de Golden State Warriors en de Houston Rockets twee dagen later ook aan hun onderlinge strijd.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)

'Vrouw misbruikt in huis Chris Brown'

Een vrouw heeft Chris Brown aangeklaagd omdat ze in het huis van de Amerikaanse ster door zijn vrienden zou zijn misbruikt. Het slachtoffer claimt dat ze tot tweemaal toe is verkracht en dat ze gedwongen werd een andere vrouw oraal te bevredigen, meldt TMZ.

Het misbruik zou vorig jaar februari plaats hebben gevonden tijdens een feestje in het huis van Brown. De vrouw, wier naam niet bekend is gemaakt, zegt dat ze was uitgenodigd en dat er volop drugs werden gebruikt.

Een vrouwelijke vriend van Brown zou haar op een gegeven moment naar een andere kamer hebben gelokt waar ze werd misbruikt. De vrouw moest een vriend van de zanger oraal bevredigen en daarna de vrouw, die op dat moment menstrueerde. Later zou ze tweemaal verkracht zijn door de vriend.

Brown heeft nog niet op de aanklacht gereageerd. Hij kwam eerder al in het nieuws nadat hij zijn toenmalige vriendin, zangeres Rihanna, zwaar had mishandeld, maar waar in de filmwereld een 'wow, je hebt best een lekker kontje' al snel leidt tot een verwoeste carrière heeft die grove fysieke aanval maar weinig negatieve invloed op de carrière van Brown gehad.

'Vrouw misbruikt in huis Chris Brown'
'Vrouw misbruikt in huis Chris Brown' (Foto: BuzzE)

Neo Geo Mini officieel onthuld

Eerder was er al een teaser, maar nu is het dan officieel: SNK heeft de Neo Geo Mini onthuld. De console uit 1990 krijgt een mini-versie met 40 spellen erop.

De Neo Geo Mini is niet zo heel klein: 13,5cm bij 10,8cm groot, 16,2cm hoog en 600 gram aan gewicht. De hoogte komt vooral door een 3,5inch scherm. Je hebt namelijk geen televisie nodig om te kunnen spelen, zelfs de inputknoppen zitten er op. Mocht je toch op een televise willen spelen, dan zijn er een HDMI-aansluiting en twee poorten voor externe controllers. Voor mensen die zich compleet willen afsluiten is er een koptelefoonaansluiting. In de verpakking zal wel een stroomkabel zitten, maar geen stroomadapter. Het schijnt hip te zijn deze weg te houden bij al deze miniconsole-versies.

Een releasedatum of prijs is nog niet bekendgemaakt.

Neo Geo Mini

Man toont niet-bestaand rijbewijs aan politie

Een 26-jarige Colombiaan die dinsdagmiddag door het grensoverschrijdend politieteam van Duitsland en Nederland werd staande gehouden bleek in het bezit van een 'internationaal rijbewijs' dat hij trots aan de Duitse diender toonde. Deze maakte meteen proces-verbaal op, omdat het rijbewijs dat hij overhandigde helemaal niet bestaat.

De man heeft het rijbewijs hoogstwaarschijnlijk simpelweg op internet besteld. De Duitse politie heeft een heuse term voor dergelijke documenten: een ’Fantasie-Führerschein’. Het document lijkt volgens de politie niet eens op een rijbewijs.

Bij het benaderen van de grens met Duitsland vanuit Nederland ging het fout. Vooral omdat zijn bijrijder wel in bezit van een geldig rijbewijs was en dit hele voorval derhalve voorkomen had kunnen worden.

De man zal worden vervolgd, maar kon intussen - ditmaal met zijn medereiziger achter het stuur - zijn weg vervolgen. Waarom de man een neprijbewijs had is niet bekend.

In 2016 werd in Nederland ook al een man aangehouden die in het bezit was van eenzelfde neprijbewijs. Ook die kwam van het internet.

Er bestaat overigens wel zoiets als een internationaal rijbewijs. Dit is echter niet meer dan een document waarop de informatie van het rijbewijs uitgebreider en in meerdere talen staat vermeld. In sommige landen is het verplicht deze bij je te dragen, tezamen met je daadwerkelijke rijbewijs.

Niet-bestaand rijbewijs
Niet-bestaand rijbewijs

FOK! Wat een weer: het is weer voorbij ...

Vanochtend is het bewolkt en is er op veel plekken sprake van buiige regen, in het oosten is er daarbij kans op onweer. In de loop van de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt van het westen uit de zon door. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen met middagtemperaturen die uiteenlopen van 14°C aan zee tot lokaal 18°C in het oosten. De wind is westelijk en zwak tot matig van kracht. In de loop van de middag wordt de wind overal noordwestelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Komende nacht zijn er vooral in het noordoosten enkele wolkenvelden. In het westen en zuidwesten ontstaan er enkele mistbanken. Het blijft droog. De minima variëren van lokaal 3°C in het zuidwesten en midden tot 10°C in het uiterste noordoosten. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind. In het westen en zuiden wordt de wind in de loop van de nacht zwak en variabel.

Vrijdagochtend lossen de mistbanken op en in de middag ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog. De temperaturen lopen op naar waardes tussen 16°C aan de kust tot lokaal 20°C landinwaarts. De wind draait overal naar zuidoost en is zwak. Aan het einde van de ochtend gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien. In de avond wordt de wind overal oostelijk, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar matig.

Zaterdag grotendeels droog, perioden met zon en vrij zacht. Zondag bewolkt, regen en vrij koel. Daarna geleidelijk droger en temperaturen rondom de normaal. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Iteejer maakte deze foto in de buurt van Dordrecht
Iteejer maakte deze foto in de buurt van Dordrecht

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Huddersfield speelt zich veilig tegen Chelsea

Huddersfield Town speelt ook volgend seizoen in de Premier League. De ploeg speelde zich woensdagavond veilig tegen Chelsea.

De ploeg van manager David Wagner wist dat het op Stamford Bridge minimaal een punt nodig had om zich na 37 wedstrijden in de Premier League veilig te spelen. De voorsprong op nummer achttien Swansea City was op voorhand drie punten.

Bij de bezoekers waren er basisplaatsen voor Terence Kongolo en Rajiv van La Parra, waar de vleugelspeler in de 53ste minuut naar de kant werd gehaald. De stand was op dat moment 0-1 in het voordeel van Huddersfield. Laurent Depoitre werd met een lange bal vrijgezet voor Wilfredo Caballero en waar de doelman onderuit ging, bleef de spits koel en schoot raak.

Chelsea, dat jaagt op de vierde plek in de Premier League, kwam na 62 minuten spelen langszij. Na een uitverdedigende actie kreeg Marcos Alonso de bal tegen zich aangeschoten en zonder het zelf te weten kopte de Spanjaard de 1-1 binnen. In de slotfase van de wedstrijd hield Huddersfield de landskampioen van afgelopen seizoen van het scoren af en pakte daarmee het noodzakelijke punt om handhaving veilig te stellen.

Uitslagen Premier League woensdag:

Chelsea - Huddersfield Town 1-1
Leicester City - Arsenal 3-1
Tottenham Hotspur - Newcastle United 1-0
Manchester City - Brighton & Hove Albion FC 3-1

Oekraïners boos op Adidas om Sovjet-lijn

Een Oekraïense organisatie is boos op Adidas omdat het bedrijf sportkleding met het logo van de voormalige Sovjet-Unie verkoopt. Volgens Ukraine Crisis Media Center (UCMC) moet de onderneming beseffen dat voor veel landen in Oost-Europa de Sovjet-Unie een symbool is van een "boosaardig rijk" dat landen onderdrukte en miljoenen mensen vervolgde.

UCMC stelt verder dat het verkopen van de Sovjet-artikelen gelijk staat aan steun voor de huidige Russische regering die volgens de actiegroep "Sovjet-nostalgie" vertoont. Dat zou de reden zijn dat Rusland het internationaal recht aan de laars lapt, meent UCMC, onder meer in de zaak rond de Krim en Oost-Oekraïne.

De actiegroep gaat via sociale media druk zetten op Adidas. Het Duitse merk zou alle Sovjet-kleding terug moeten roepen en verontschuldigen aan moeten bieden. UCMC is naar eigen zeggen opgericht om "objectieve informatie over gebeurtenissen in Oekraïne te verspreiden".

Adidas heeft nog niet gereageerd, maar staakte woensdag wel de verkoop van Sovjet-kleding in Litouwen. Daar was ook veel protest tegen de kleding.

Oekraïners boos op Adidas om Sovjet-lijn
Oekraïners boos op Adidas om Sovjet-lijn (Foto: ANP)

Barcelona met Cillessen te sterk voor Villarreal

Barcelona heeft woensdagavond de 27ste competitiezege geboekt. Op eigen veld was de Spaanse landskampioen met 5-1 te sterk voor Villarreal.

Bij de thuisploeg was er voor Jasper Cillessen voor het eerst dit seizoen een basisplaats in LaLiga, waar de doelman eerder dit seizoen zijn minuten alleen nog maar gemaakt had in de Copa del Rey en één wedstrijd in de Champions League.

Cillessen zag na elf minuten spelen Philippe Coutinho de score openen. Ousmane Dembélé zette een prachtige dribbel in, verschalkte enkele tegenstanders en stuitte vervolgens op Sergio Asenjo, maar Coutinho was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Vijf minuten later was de stand al 2-0. Andrés Iniesta gaf een steekpass op Lucas Digne en de Fransman gaf de voorzet op de vrijstaande Paulinho die eenvoudig raak kon schieten.

Op slag van rust volgde de vroegtijdige beslissing. Lionel Messi zette zelf een aanval op en speelde de bal terug op Iniesta, die de bal over de verdediging van Villarreal lobde en Messi kon in de verre hoek raak schieten: 3-0. Negen minuten na rust slaagden de gasten, de nummer zes van LaLiga, erin om wat terug te doen en Cillessen te passeren. Een schot in het strafschopgebied werd door Nicola Sansone van richting veranderd en liet de Nederlander kansloos.

Drie minuten voor tijd bracht Dembélé de stand op 4-1. Na een sterke individuele actie van Ivan Rakitic gaf de Kroaat de bal af aan de geheel vrijstaande Fransman, die eenvoudig raak kon schieten. In blessuretijd werd het ook nog 5-1 in Camp Nou en wederom kwam de naam van Dembélé op het scoreformulier te staan, via een stiftje na een mooie dribbel. Barcelona blijft ongeslagen in LaLiga. Komende zondag gaat de ploeg nog op bezoek bij Levante om de competitie op 20 mei op eigen veld af te sluiten tegen Real Sociedad.

Uitslagen La Liga woensdag:

FC Barcelona - Villarreal 5-1
Sevilla - Real Madrid 3-2

Juventus geeft AC Milan na rust pak slaag in finale Coppa Italia

Juventus heeft woensdagavond ten koste van AC Milan de Coppa Italia gewonnen. De ploeg van Massimiliano Allegri was met 4-0 te sterk.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en beide ploegen kregen verschillende mogelijkheden, maar Gianluigi Buffon en Gianluigi Donnarumma hoefden geen tegentreffers te incasseren.

Na 56 minuten spelen viel de eerste treffer van de avond. Mehdi Benatia kopte een hoekschop van Miralem Pjanic tegen de touwen. Vijf minuten later stond de stand van 2-0 op het scorebord in het Stadio Olimpico, waar er een negatieve hoofdrol was voor Donnarumma. De doelman liet zich voor de tweede maal passeren na een houdbaar schot van Douglas Costa.

Het verzet van AC Milan was gebroken en Juventus maakte er 3-0 van en wederom blunderde Donnarumma. De negentienjarige Italiaan liet een kopbal uit een hoekschop glippen en Benatia profiteerde optimaal door van dichtbij raak te schieten. Na 76 minuten werd de 4-0 eindstand bereikt en wederom kreeg Juventus hulp van Milaneze zijde. Nikola Kalinic kopte de bal uit een hoekschop ongelukkig in zijn eigen doel.

Juventus heeft de Coppa Italia nu dertien keer gewonnen in de clubgeschiedenis en heeft de vierde Italiaanse dubbel nu voor het grijpen. Met nog twee wedstrijden te spelen in de Serie A heeft het zes punten voorsprong op nummer twee SSC Napoli en volstaat zondag een punt op bezoek bij AS Roma om de titel in de wacht te slepen.

Juve wint de Coppa. (PRO SHOTS/Insidefoto)
Juve wint de Coppa. (PRO SHOTS/Insidefoto)

Israël: Iraanse raketten afgevuurd op Golan

Iran heeft volgens het Israëlische leger ongeveer twintig projectielen afgevuurd op doelen op de Golan-hoogvlakte.

Volgens een zegsman van het Israëlische leger zijn er "een paar" raketten onderschept en zijn er geen berichten over gewonden gemeld. Er is beperkte schade aan Israëlische posities. Eerder in de nacht van woensdag op donderdag (plaatselijke tijd) waren luchtalarmen te horen.

De aanval is mogelijk een vergelding op een Israëlische raketaanval op een Iraanse legerbasis in Syrië woensdag. Daarbij vonden volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten acht Iraniërs de dood.

De beschietingen kwamen enkele uren nadat de Amerikaanse president Donald Trump had bekendgemaakt dat zijn land de overeenkomst over het nucleaire programma van Iran opzegt.

Israël: Iraanse raketten afgevuurd op Golan
Israël: Iraanse raketten afgevuurd op Golan (Foto: ANP)

Opvang daklozen Rotterdam schiet te kort

Aan de opvang van daklozen in Rotterdam verandert voorlopig niets. Het stadsbestuur negeert aanbevelingen om iets te doen aan vooral de huisvesting van dak- en thuislozen. "Hierdoor blijven de fundamentele tekortkomingen in de opvang en begeleiding van daklozen bestaan", aldus de Rekenkamer Rotterdam die de aanbevelingen deed.

Woensdag presenteerde de rekenkamer een rapport over de problematiek. Volgens het rapport duurt het vaak een half jaar voordat daklozen kunnen doorstromen naar een kamer of woning. Intussen zitten ze in de nachtopvang waar ze worden geconfronteerd met elkaars problemen. Dit kan leiden tot verergering van hun psychische problemen.

De rekenkamer vindt daarom dat de gemeente meer moet inzetten op direct zelfstandige huisvesting van daklozen met ambulante begeleiding, het principe van 'housing first'.

Omdat er een tekort is aan geschikte woningen voor de doelgroep zouden burgemeester en wethouders het aanbod moeten vergroten. Het college moet dan wel ruimhartiger omgaan met de regels van de zogenoemde Rotterdamwet, beveelt de rekenkamer aan. Op basis van die wet kunnen niet-werkende nieuwkomers uit bepaalde buurten worden geweerd. Ze krijgen geen woonvergunning.

Opvang daklozen Rotterdam schiet te kort
Opvang daklozen Rotterdam schiet te kort (Foto: ANP)

Trump wil geen Nobelprijs

De Amerikaanse president Donald Trump aast naar eigen zeggen niet op de Nobelprijs voor de Vrede. "Ik wil een overwinning voor de wereld. Dat is de enige prijs die ik wil", zei de president tegen verslaggevers. Hij reageerde op de vraag of hij denkt de vredesprijs te verdienen. "Dat denkt iedereen, maar ik zou het nooit beweren", grapte hij.

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in had eerder gezegd dat Trump de Nobelprijs voor de Vrede verdient. Trump zou de prijs moeten krijgen voor zijn inspanningen om een eind te maken aan de impasse over het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma. Eerder mocht zijn voorganger Barack Obama de prestigieuze onderscheiding al in ontvangst nemen.

De Amerikaanse president heeft naar verwachting in mei of juni een historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump zei woensdag dat hij binnen drie dagen bekendmaakt waar de top zal plaatsvinden. Hij gaf ook aan Kim niet te ontmoeten in de gedemilitariseerde zone tussen de Korea's, zoals hij eerder had geopperd.

Trump wil geen Nobelprijs
Trump wil geen Nobelprijs (Foto: ANP)

Uitslag sc Heerenveen - FC Utrecht

sc Heerenveen heeft in de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs voor een Europa League ticket in een doelpuntrijke wedstrijd FC Utrecht met 4-3 verslagen.

De thuisclub kwam op een 3-0 voorsprong, maar de bezoekers wisten zich, ondanks het feit dat ze na een rode kaart met 10 man kwamen te staan, terug te knokken tot 3-3. Heerenveen maakte nog wel de winnende 4-3 maar in de return heeft Utrecht nog alle kansen om de nederlaag recht te zetten.

sc Heerenveen

4 - 3

FC Utrecht

 9' Kobayashi
 23' Ghoochannejhad
 48' Hoegh
 86' Dumfries
   50' Labyad
 63' Labyad
 65' Bulthuis (e.d)
 
 Gele kaart: Pierie, Bulthuis, (sc Heerenveen), Dumic, Klaiber, Strieder, (FC Utrecht)
 Rode kaart: , Ayoub (51/2xg) (FC Utrecht)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 17.225
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Dumfries
Hoegh
Bulthuis
Pierie
Kobayashi
v.Amersfoort (Rojas/72)
Thorsby
Ghoochannejhad (Hornkamp/88)
Veerman
Zeneli
  Jensen
Klaiber
Dumic
Leeuwin
v.d.Maarel
Klich (Görtler/57)
Strieder
Ayoub
Emanuelson
Kerk (Troupée/82)
Labyad (Dessers/82)
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.