Bosz: "Nouri is een unieke speler"

Abdelhak Nouri krijgt vooralsnog weinig minuten in de hoofdmacht van Ajax, maar Peter Bosz is zeer te spreken over de middenvelder.

Het jeugdproduct van Ajax staat bekend als een groot talent, maar van een definitieve doorbraak in het eerste elftal van Ajax kwam het nog niet. Nouri kwam dit seizoen tot slechts zes invalbeurten in de competitie, maar toch is Bosz onder de indruk van hem.

"Hij is een unieke speler en in de selectie is er niemand die qua spel op hem lijkt. Daarom ben ik heel blij met hem", vertelde Bosz tegenover Ajax TV. "We gebruiken hem wisselend op het middenveld of de vleugels, omdat hij balvast is en voetbalintelligentie heeft."

Bosz liet Nouri dit seizoen debuteren, maar doet het rustig aan met hem. "Dit seizoen heeft hij zijn debuut gemaakt en veel dingen waren nieuw. Daar is hij inmiddels aan gewend geraakt. In je eerste seizoen moet je zorgen dat je je ontwikkeld en dat je dingen oppakt die anders zijn bij Jong Ajax."

"In het begin moest hij even wennen, maar hij doet het uitstekend. Hij heeft het goed opgepakt en hij heeft een heel goede fase gehad. Ook op trainingen en tijdens wedstrijden bij Jong Ajax. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en hij moet zo doorgaan", aldus Bosz.