Kuipers meldt aansteker tegen hoofd Berghuis in Klassieker

Scheidsrechter Björn Kuipers maakt bij de KNVB officieel melding van de aansteker die Feyenoord-speler Steven Berghuis zondag tegen zijn hoofd kreeg in de Amsterdam ArenA. Dat betekent dat een onderzoek naar het voorval gestart kan worden en dat de Ajax-fan die de aansteker gooide zijn of haar club vermoedelijk aan een forse boete heeft geholpen. 

Berghuis wilde na een klein half uur een corner nemen vanuit een hoek vol Ajax-fans, die hem vermoedelijk geen 'doe je best!' toe aan het roepen waren. De aanvaller kon zijn hoofd niet koel houden en schopte gefrustreerd een bal het publiek in. Sowieso een onbenullige actie, maar een deel van de mensen waar hij de bal naartoe schoot staat vaak niet bekend om hun rustige voorkomen en 'dus' werd gelijk het een en ander richting de Feyenoorder gegooid. 

Berghuis werd daarbij geraakt door een aansteker en moest door de clubarts kort verzorgd worden. Voor zijn lompe trap tegen de bal richting het publiek kreeg hij overigens een gele kaart van Kuipers.