'Ajax moet vrezen voor vertrek Onana'

Ajax moet vrezen voor een vertrek van André Onana. Volgens zijn zaakwaarnemer zorgt de eerste aanbieding van de Amsterdamse club voor ergernis.

"Het was een slecht eerste bod", zegt zaakwaarnemer Albert Botines tegenover De Telegraaf over het voorstel van Ajax om de tot 2018 lopende verbintenis van Onana te verlengen tot medio 2021. Hoewel de agent de wetten van het onderhandelingsspel snapt, wekt de houding van Ajax wrevel.

"Marc Overmars (technisch directeur, red.) was sneller en slimmer dan andere technisch directeuren toen hij André bij FC Barcelona wist los te weken. Maar nu is hij vrij laat met onderhandelen begonnen, pas drie weken geleden", aldus Botines.

De belangenbehartiger van Onana hoopt dat de Amsterdammers vanaf nu serieus gaan onderhandelen. "De volgende keer dat we met Overmars aan tafel zitten, zullen we een tegenbod doen. Als Ajax een inspanning doet om André te houden, dan lukt dat. Maar als dit slechte gevoel blijft, dan niet."

Volgens Botines zijn er clubs uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland die aan Onana hebben gevraagd niet bij te tekenen. "Omdat hij met nog maar een contract voor één jaar relatief goedkoop is op te halen. Maar we denken dat het voor de ontwikkeling van André goed is om hier te blijven."

"Maar wel tegen de juiste voorwaarden. Ajax wil hem in categorie twee plaatsen, maar wij vinden dat hij bij de topspelers moet gaan horen", aldus Botines, voor wie het een principekwestie is. "We weten wat Jasper Cillessen en Tim Krul verdienden: veel meer dan André."