Roeiers hebben last van wind, vrouwen dubbelvier naar herkansing

Vandaag is het olympisch roeitoernooi begonnen. Roel Braas en Mitchel Steenman werden in hun heat in de twee zonder stuurman vierde en tevens laatste. Morgen is voor hen de herkansing.

De roeiers hadden last van de harde wind. Zo wisten niet alle boten ongehavend de finish te bereiken. De Servische boot van de twee zonder, kandidaat voor een medaille, sloeg zelfs om. Ze haalde de finish niet, dus mag ook niet naar de herkansingen. Een filmpje van het kapseizen vind je hier.

Update 17:49 uur

De Nederlandse lichte vier- zonder is in hun heat als derde over de meet gekomen. Een plek bij de eerste drie was voor Tim Heijbrock, Joris Pijs, Jort van Gennep en Bjorn van den Ende genoeg om de halve finale te bereiken.

Update 18:20 uur

De Nederlandse vrouwen dubbelvier heeft zich niet rechtstreeks voor de halve finales geplaatst. Nicole Beukers, Inge Janssen, Chantal Achterberg en Carline Bouw, vorig jaar goed voor het brons bij het WK, eindigden in hun heat als derde achter Oekraine en de Australische vrouwen. Maandag moeten ze nu via de herkansingen alsnog een plek in de volgende ronde veilig proberen te stellen.