UEFA start procedure tegen Russische voetbalbond

De Europese voetbalbond UEFA start een procedure tegen de Russische voetbalbond naar aanleiding van de rellen in het Stade Vélodrome. Al dagen was het onrustig in Marseille in aanloop naar de wedstrijd tussen Engeland en Marseille. Na het laatste fluitsignaal, kort na de 1-1 van Rusland, ging het ook in het stadion mis: Russische ultra's zochten de confrontatie met Engelse supporters. Daarbij werd vuurwerk afgestoken.

Waar de UEFA in de stad Marseille weinig kon doen tegen de rellen - de autoriteiten moesten daar ingrijpen - kan de bond wel wat beslissen over gebeurtenissen in het stadion. Dit laat de UEFA ook weten in een statement.

"De UEFA reageert vol afschuw op de gewelddadige confrontanties in het centrum van Marseille en is serieus bezorgd over de incidenten aan het einde van de wedstrijd in het Stade Vélodrome", zo luidde het statement van de Europese voetbalbond zondag.

"Dit soort gedrag is totaal onacceptabel en daar is geen plaats voor in het voetbal. Een disciplinaire prodecure is gestart tegen de Russische voetbalbond (RFU) met de volgende aanklachten: ongeregeldheden op de tribune, het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen." Ook racistisch gedrag wordt onderzocht. De Engelse FA heeft geen beschuldigingen ontvangen.