EK: Uitslag Engeland - Rusland

Engeland is er opnieuw niet in geslaagd haar eerste EK-wedstrijd te winnen. Al voor de negende keer achter elkaar werd er geen winst geboekt. Engeland was de betere ploeg en kwam ook op voorsprong na een mooie vrije trap, maar in de blessuretijd maakten de Russen toch nog de gelijkmaker.

Het eerste gevaar kwam van Engelse zijde na slechts vijf minuten. Lallana vuurde het eerste serieuze schot af, wat Akinfeev pareerde. De Engelsen begonnen sterk en lieten zien waar ze voor waren gekomen, maar tot meer echt grote kansen kwam het nog niet. Engeland bleef het gehele eerste bedrijf kansjes krijgen, maar steeds als er iemand in kansrijke positie de trekker over kon halen werd er recht op de doelman af gevuurd. Ook Rusland kreeg 1 kans, via Ignasevich, die ook recht op doelman Joe Hart kopte.

In de eerste helft werd dus niet gescoord, dus moest het in de tweede helft gebeuren. Hetxelfde spelbeeld viel ons ten deel: Engeland viel aan, Rusland verdedigde degelijk maar moest af en toe toch iets toelaten. Maar in de tweede helft werd Rusland steeds beter, en kreeg het ook langzaam de betere kansjes. Zo ging een schot van Dzyuba net naast. Toch was het Engeland dat in de 73e minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap van net buiten de 16 werd door Eric Dier feiloos binnen geschoten.

Na de goal veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. Rusland probeerde wel, maar werd nog altijd zelden echt gevaarlijk. Toch was er nog een laatste moment. In de extra tijd kregen de Russen de bal in de 16 meter van de Engelsen na een afgeslagen corner. De bal belandde op het hoofd van Berezutsky, die binnen kopte. Zo werd het op het laatste moment toch nog 1-1. Hierdoor gaat Wales aan de leiding in Groep B.

Rusland viert feest na de gelijkmaker. (PRO SHOTS/Action Images)

Engeland

1 - 1

Rusland

73' Dier    90+2' Berezutsky

Gele kaart: Cahill, (Engeland), Sechenikov, (Rusland)