EK: Uitslag Albanië - Zwitserland

Zwitserland heeft de eerste overwinning op dit EK binnengehengeld. Albanië werd met 1-0 verslagen. Een matig begin van de Albanezen en een rode kaart was ze uiteindelijk te machtig. In de tweede helft misten beide elftallen veel kansen, maar uiteindelijk werd er maar 1 keer gescoord.

De Zwitsers kwamen goed uit de startblokken en via een corner kopte Fabian Schär al na vijf minuten de 0-1 binnen, toen keeper Berisha te laat was om de bal te vangen. Na een kwartier kregen de Zwitsers, die veel sterker oogden als ze even aanzetten, opnieuw een kans, maar dit keer kon Berisha wel redden.

Pas na 25 minuten was er het eerste wapenfeit van Albanië. Een echt uitgespeelde kans was het niet, maar er werd van binnen de 16 meter uit een moeilijke hoek geschoten. Op dat moment was de wedstrijd erg rommelig en ook niet al te vriendelijk. Albanië werd sterker en net na het half uur mondde dat uit in een grote kans voor Sadicu, maar hij vergat af te drukken. Desalniettemin ging het in deze betere fase alsnog mis. De Zwitserse aanvaller Seferovic kon door een glijpartij van Cana waarschijnlijk alleen op de doelman af, maar Cana zag nog 1 redmiddel: Zijn hand. Dit kostte hem echter wel een tweede gele kaart en dus moesten de Albanezen verder met 10 man.

Hierna werd de wedstrijd minder interessant. De Zwitsers kregen een aantal goede kansen via Seferovic op de 0-2, maar voor rust wisten ze niet te scoren. Ook na rust werden kansen gemist door de Zwitsers. Seferovic en ook invaller Blaise Embolo misten mogelijkheden op de 0-2. Een kwartier voor tijd werd dat de Zwitsers bijna fataal, toen Sadiku een goede kans kreeg, maar ook hij faalde uit een lastige hoek. Vlak voor tijd kreeg invaller Gashi misschien wel de grootste kans. Hij faalde echter oog in oog met doelman Sommer. Ondanks alle mogelijkheden bleef het dus 0-1.

Zwitserland voegt zich met dit resultaat naast Frankrijk in Groep A. Voor Albanië zal de wedstrijd tegen Roemenië allesbeslissend zijn voor een langer verblijf op dit toernooi.

Fans van Albanië en Zwitserland zitten bij elkaar. (PRO SHOTS/Action Images)