Van Gerwen maakt hattrick af in zesde UK Open Qualifier

Een hattrick voor Michael van Gerwen tijdens de UK Open Qualifiers. Mighty Mike heeft zondag de zesde UK Open Qualifier op zijn naam geschreven en boekte zijn derde zege in aanloop naar de UK Open. Twee weken geleden won hij het tweede kwalificatietoernooi en zaterdag schreef hij het vijfde toernooi op zijn naam. 

Van Gerwen won van Michael Dawson (6-1), Nick Fullwell (6-3), Kevin Dowling (6-1) en Lee Evans (6-4). In de kwartfinale ging Phil Taylor er met 6-2 aan en in de halve finale werd Ian White met 6-1 verslagen. In de eindstrijd werd er met 6-2 gewonnen van Steve Beaton. Met drie zeges heeft Van Gerwen zich verzekerd van de eerste plaats in de UK Open Order of Merit. 

De overige Nederlanders speelden zondag geen rol. Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena en Jan Dekker werden in de vierde ronde (laatste 32) uitgeschakeld. Deze vier darters hebben zich wel geplaatst voor de UK Open, dat van 4 tot en met 6 maart plaats heeft in Minehead. Het complete deelnemersveld komt nog. 

De UK Open heeft als bijnaam de FA Cup of Darts. Het toernooi kent namelijk na iedere ronde een open loting voor de volgende ronde. De beste 96 darters van de zes kwalificatietoernooien plus tal van Britse amateurdarters zullen met elkaar strijden om de titel. 

Uitslagen UK Open Qualifier 6 - Uitslagen vanaf achtste finales
Ian White 6-1 Kyle Anderson
Mervyn King 6-4 James Wade
Michael van Gerwen 6-4 Lee Evans
Phil Taylor 6-2 Mike De Decker
Peter Wright 6-2 Daryl Gurney
Mark Webster 6-0 Darron Brown
Steve Beaton 6-4 Scott Dale
Stephen Bunting 6-2 Matt Edgar

Kwartfinale
Ian White 6-0 Mervyn King
Michael van Gerwen 6-2 Phil Taylor
Mark Webster 6-1 Peter Wright
Steve Beaton 6-4 Stephen Bunting 

Halve finale
Michael van Gerwen 6-1 Ian White
Steve Beaton 6-4 Mark Webster

Finale
Michael van Gerwen 6-2 Steve Beaton

Alle uitslagen van vandaag zijn hier terug te vinden.