Darter Lewis slaat eerste slag op UK Open Qualifier

Darter Adrian Lewis heeft het eerste vloertoernooi van het nieuwe seizoen op zijn naam geschreven. De darter uit Stoke won de eerste UK Open Qualifier in Wigan. In de finale was hij met 6-2 te sterk voor Phil Taylor. Lewis mag 10.000 Britse pond (13.000 euro) bijschrijven, Taylor moet het doen met de helft. 

De UK Open geldt als de FA Cup of Darts. Alle kwalificatietoernooien en het hoofdtoernooi kennen een open loting. Iedereen kan tegen iedereen uitkomen. In totaal zijn er zes kwalificatietoernooien waarbij de beste 96 darters zich plaatsen voor het hoofdtoernooi begin maart.

Lewis won op weg naar de finale van Joey Palfreyman (6-1), Ted Evetts (6-0), Mervyn King (6-0), Alan Norris (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-1) en Peter Wright (6-1). Beste Nederlander vrijdag was Raymond van Barneveld. Hij verloor in de kwartfinale van Peter Wright met 6-5. Voor Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan was de vierde ronde het eindstation. Het trio verloor respectievelijk van Dave Chisnall (6-4), Robert Thornton (6-3) en John Henderson (6-4). 

Zaterdag zullen de darters in actie open voor de tweede UK Open Qualifier. De prijzenpot is opnieuw gevuld met 60.000 pond (78.000 euro). 

Uitslagen UK Open Qualifier 1 - vanaf achtste finales
Rowby-John Rodriguez 6-3 Dave Chisnall
Adrian Lewis 6-5 Alan Norris
Raymond van Barneveld 6-5 Steve Beaton
Peter Wright 6-3 Terry Jenkins
Phil Taylor 6-2 Robert Thornton
David Pallett 6-2 Ian White
John Henderson 6-2 Jason Marriott
Michael Smith 6-1 Mensur Suljovic

Kwartfinales
Adrian Lewis 6-1 Rowby-John Rodriguez
Peter Wright 6-5 Raymond van Barneveld
Phil Taylor 6-2 David Pallett
John Henderson 6-2 Michael Smith

Halve finales
Adrian Lewis 6-1 Peter Wright
Phil Taylor 6-0 John Henderson

Finale
Adrian Lewis 6-2 Phil Taylor

Alle uitslagen zijn hier te vinden.