Van Gaal haalt opgelucht adem

Louis van Gaal was zaterdag een opgewekte trainer na de eerste zege in zeven competitieduels van Manchester United. "Dit is een mooie manier om aan een nieuw jaar te beginnen", glunderde hij na de overwinning op Swansea City (2-1). "Dit is goed voor de spelers, want ze gingen gebukt onder de druk. We blijven in de buurt van de bovenste vier. Alles is nog mogelijk. Het seizoen duurt nog maanden, geen weken."

United miste kansen om ruim afstand te nemen van Swansea. Uiteindelijk maakte Anthony Martial vlak na rust de bevrijdende openingstreffer. De Fransman bereidde ook een prachtig doelpunt van Wayne Rooney voor. "Ons probleem is het afmaken van de kansen", zag Van Gaal opnieuw. "Maar deze doelpunten waren prachtig."

Van Gaal besloot zichzelf ook een compliment te geven. "De keuze met drie verdedigers te spelen, pakte goed uit", stelde hij. Twee van hen, Phil Jones en Ashley Young, vielen geblesseerd uit. "Dat is dan weer zonde", zei Van Gaal die zijn verdedigers Marco Rojo en Luke Shaw voorlopig ook nog moet missen.

Van Gaal haalt opgelucht adem
Van Gaal haalt opgelucht adem (Foto: ANP)