Ook uitstel van betaling voor drogisterijketen DA

Na Macintosh en V&D dreigt ook drogisterijketen DA Retailgroep om te vallen. Het bedrijf is woensdag door de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling (surseance) verleend.

DA telt in totaal 266 winkels verspreid over Nederland. Alle winkels worden geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers, met uitzondering van zeven DA's die door de groep zelf worden beheerd.

De surseance betreft DA Retailgroep en Retail Shared Service Centre in Zwolle, waar het hoofdkantoor en het distributiecentrum is gevestigd. De 212 medewerkers daar blijven de komende tijd aan het werk. Het is de bedoeling dat gedurende de surseance de DA-winkels en de webshop openblijven voor de klanten.

Producten
Het is onduidelijk wat een en ander betekent voor de franchisenemers. Die zouden in de problemen kunnen komen als de aanvoer van producten stil komt te liggen. Daar lijkt vooralsnog geen sprake van doordat het distributiecentrum en het servicekantoor in Zwolle operationeel blijven.

"Het was duidelijk dat DA het moeilijk had door concurrenten zoals Kruidvat. Maar dat de zaken er zo slecht voor staan, zal ook bij de medewerkers rauw op het dak vallen,"zegt FNV-bestuurder Iris van der Veen in een reactie.

Drogisterijketen DA in surseance
Drogisterijketen DA in surseance (Foto: ANP)