Oud-topman doet aangifte tegen SNS

Voormalig interim-topman Buck Groenhof van de vastgoedbank van SNS Reaal, die zelf wordt verdacht van fraude, heeft aangifte gedaan tegen zijn voormalige werkgever wegens oplichting en valsheid in geschrifte. Dat heeft zijn advocaat Jeroen Soeteman zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door NRC Handelsblad.

Groenhof beschuldigt SNS ervan de rechter onvolledig te hebben geïnformeerd over de regeling voor de afkoopsom van 750.000 euro die hij meekreeg bij zijn vertrek bij de vastgoedbank eind 2012.

In de regeling staat dat SNS de afkoopsom kan terugeisen bij fraude. In dat geval zou de fraude wel binnen een halfjaar bij de rechter aanhangig moeten worden gemaakt.

Afkoopsom
In juli vorig jaar kwam de kortgedingrechter tot het oordeel dat dit niet binnen de overeengekomen termijn was gebeurd. Daardoor verviel het recht van SNS om de afkoopsom terug te claimen.

SNS zou nu alsnog proberen het geld terug te halen door er beslag op te leggen. Daarbij zou de bank en verzekeraar de rechtbank onjuist hebben geïnformeerd, op basis waarvan de rechtbank SNS toestemming heeft verleend beslag te leggen op de afkoopsom.

Groenhof deed afgelopen woensdag aangifte, een dag nadat het Openbaar Ministerie had bekendgemaakt de ex-topman en negen andere verdachten te gaan vervolgen wegens fraude bij de vastgoedtak van SNS.

Oud-topman doet aangifte tegen SNS
Oud-topman doet aangifte tegen SNS (Foto: ANP)