Van Barneveld treft Anderson op Grand Slam of Darts

Maandag is er geloot voor de Grand Slam of Darts, het toernooi met darters van de PDC en BDO. 32 darters zijn verdeeld in acht groepen van vier. Er zijn 24 darters van de PDC en acht van de BDO. Michael van Gerwen is gekoppeld aan onder andere Kim Huybrechts en Raymond van Barneveld treft Gary Anderson. 

Darters konden zich kwalificeren door het winnen van een darttoernooi of via diverse kwalificatietoernooien. Van Gerwen werd in groep A naast Huybrechts ook indedeeld met met Steve West en Mark Oosterhuis, die het toernooi haalde via een BDO-kwalificatietoernooi in Nederland. Jelle Klaasen werd gekoppeld in de poule met Ian White, Steve Beaton en Martin Adams, die voor het eerst een uitnodiging voor dit toernooi heeft aangenomen.

Gary Anderson en Raymond van Barneveld zullen het in de groep opnemen tegen Andy Boulton en Larry Butler, die onlangs nog de finale van de World Masters wist te halen. Michel van der Horst mag zich gaan voorbereiden op wedstrijden tegen James Wade, jeugdwereldkampioen Keegan Brown en Mark Webster. 

De Grand Slam of Darts begint op zaterdag en het toernooi duurt negen dagen. De titelverdediger is Phil Taylor. Hij won vorig jaar in de finale met 16-13 van Dave Chisnall. Van Gerwen heeft dit toernooi nog nooit weten te winnen. 

Loting Grand Slam of Darts 2015

Groep A Groep B Groep C Groep D
(1) Michael van Gerwen (8) Ian White (5) Adrian Lewis (4) Peter Wright
Kim Huybrechts Jelle Klaasen Michael Smith Dave Chisnall
Steve West Steve Beaton Wayne Jones Mervyn King
Mark Oosterhuis Martin Adams Andy Fordham Scott Mitchell
Groep E Groep F Groep G Groep H
(2) Gary Anderson (7) James Wade (6) Robert Thornton (3) Phil Taylor
Raymond van Barneveld Keegan Brown Terry Jenkins Rowby-John Rodriguez
Andy Boulton Mark Webster Jonny Clayton Robbie Green
Larry Butler Michael van der Horst Geert De Vos Martin Phillips