Man. United uit League Cup na penaltydebacle, City en Liverpool door

Manchester United is woensdagavond in de vierde ronde van League Cup uitgeschakeld na drie missers in de beslissende penaltyreeks tegen Middlesbrough. De ploeg van trainer Louis van Gaal maakte in de reguliere speeltijd en in de verlenging de meeste aanspraak op de overwinning maar kwam niet tot scoren. Na twee uur spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorebord van Old Trafford.

Wayne Rooney schoot zijn strafschop tegen de Spaanse keeper Tomás Mejías, Michael Carrick schoot over en Mejías stopte ook de poging van Ashley Young waardoor de strafschoppenserie met 3-1 in het voordeel van de bezoekers werd beslist.

Trainer Ronald Koeman heeft woensdagavond met Southampton de kwartfinales bereikt in de League Cup. De Saints wonnen voor eigen publiek met 2-1 van Aston Villa. De Japanner Maya Yoshida en de Italiaan Graziano Pellè kwamen na de rust tot scoren voor de thuisploeg, die met Maarten Stekelenburg en Virgil van Dijk in het basisteam aantrad. Jordy Clasie bleef op de bank. In de extra tijd trof Scott Sinclair nog doel namens de bezoekers, bij wie Leandro Bacuna na ruim een uur werd gewisseld.

Coach Jürgen Klopp pakte na drie remises op rij zijn eerste zege met Liverpool. De Reds versloegen op eigen veld AFC Bournemouth met 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Nathaniel Clyne.

Manchester City won op eigen veld zonder problemen van Crystal Palace (5-1). De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Wilfried Bony, Kevin De Bruyne, Kelechi Iheanacho, Yaya Touré en Manu Garcia.