Afgang voor Arsenal en Chelsea in League Cup

Arsenal heeft dinsdagavond een bittere pil moeten slikken. Tegen Sheffield Wednesday werd het uitgeschakeld in de League Cup. Sheffield Wednesday was met 3-0 te sterk.

De wedstrijd begon rampzalig voor Arsenal. Al na vijf minuten moest Alex Oxlade-Chamberlain het veld met een blessure verlaten en zijn vervanger Theo Walcott kon tien minuten later ook niet verder. Sheffield kwam na een half uur spelen op voorsprong. Ross Wallace liet Petr Cech met een schot in de benedenhoek kansloos. Voor rust werd het ook nog 2-0 nadat Lucas Joao raak kopte uit een hoekschop.

In de 52e minuut kwam de eindstand op het scorebord. Sam Hutchinson tikte bij de tweede paal de 3-0 binnen. Glenn Loovens had een basisplek bij Sheffield Wednesday. Darryl Lachman ontbrak in de wedstrijdselectie.

Chelsea is dinsdagavond uitgeschakeld in de strijd om de League Cup. Op bezoek bij Stoke City verloor de ploeg van de onder druk staande manager José Mourinho na strafschoppen. Het werd 1-1 (5-4p).

Vanaf de aftrap was het Chelsea dat als eerst op zoek ging naar een doelpunt. Diego Costa was de eerste tien minuten de gevaarlijkste speler aan de kant van The Blues maar hij zag zijn pogingen geblokt worden of in de handen van doelman Jack Butland verdwijnen. Butland was de hele eerste helft de sta in de weg voor Chelsea. Vlak voor rust was Stoke via Jonathan Walters dichtbij de openingstreffer. Van dichtbij schoot hij de bal op doel maar met een uitstekende redding van Asmir Begović voorkwam de 1-0.

Zes minuten na rust was het wel raak voor de thuisploeg. Walters kreeg de bal op de rand van de zestien onder controle en schoot via de lat raak. Chelsea ging na de treffer op zoek naar de gelijkmaker en was in de 73e minuut daar dichtbij. Na een snel genomen vrije trap raakte Kurt Zouma de paal.

In de eerste minuut van de blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. De vrijstaande Loïc Rémy schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen, 1-1. Twee minuten later kwam Stoke met tien man te staan nadat Phil Bardsley zijn tweede gele kaart ontving. Bij een 1-1 stand gingen beide ploegen verlengen.

In de verlenging ging Chelsea nadrukkelijk op zoek naar de overwinning maar de Chelsea-spelers vonden Butland telkens op hun weg of wisten de bal niet tussen de palen te plaatsen. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na negen perfecte strafschoppen zag Eden Hazard zijn schot gekeerd worden door Butland. Stoke plaatste zich hierdoor voor de kwartfinale van de League Cup.

Everton schakelde Norwich City uit na strafschoppen (4-3). De eindstand na negentig minuten en na de verlenging was 1-1.

Hull City zette Leicester City uit het toernooi (5-4 na strafschoppen, 1-1 na verlenging).