Ecclestone: "Red Bull blijft in Formule 1"

Red Bull Racing en zusterteam Toro Rosso zullen ook volgend jaar in de Formule 1 actief zijn. Dit heeft F1-baas Bernie Ecclestone aan Autosport gemeld. Beide teams dreigden na het opzeggen van het contract met Renault zonder motor komen te zitten, maar dit zou nu opgelost zijn.

Ecclestone heeft zich de voorbije maanden ingespannen om zowel Red Bull Racing als Toro Rosso in de Formule 1 te houden. Na het ferme nee van Ferrari en Mercedes dat met Manor in zee ging dreigde Red Bull de stekker uit beide teams te trekken, maar dankzij Ecclestone ontstond er toch weer een opening. Naar verluidt zijn in Rusland na zijn inmenging de gesprekken tussen Red Bull en Renault weer geopend, ondanks dat het contract met de Fransen al opgezegd was.

Op de vraag van Autosport of Red Bull uit de Formule 1 zou stappen antwoordde Ecclestone: "Ik denk met wat er nu gebeurd is niet. Maar daarvoor dacht ik van wel. De zaken zijn opgelost."

Dat is goed nieuws voor alle partijen, omdat het uit de F1 stappen van Red Bull voor de Oostenrijkers een dure zaak zou zijn geworden. In het huidige Concorde Agreement staat een clausule dat zij een hoge boete moeten betalen als ze voortijdig de Formule 1 verlaten.

Met welke motoren de Red Bulls en de Toro Rosso's gaan rijden is nog niet bekend. Nu de renstallen zich gecommitteerd hebben aan de sport is nieuws hierover een kwestie van tijd.