Aru gelooft nog in eindzege Vuelta

Fabio Aru heeft er nog alle vertrouwen in dat hij de Ronde van Spanje kan winnen. "Want er komen nog vier ritten aan", zei de Italiaan van Astana. "En de verschillen zijn niet groot."

Aru moest woensdag tijdens de individuele tijdrit maar liefst 1.53 toegeven op de Nederlander die de tijdrit uiteindelijk won. In het algemeen klassement staat hij nu slechts drie seconden achter. "Het verschil is niet groot", benadrukte de Italiaan, die een sterke ploeg achter zich heeft staan. "Er is nog helemaal niets beslist."

Aru wilde niet vertellen of hij donderdag al in de aanval gaat. De etappe van zaterdag met vier cols van de eerste categorie leent zich wellicht het beste voor een machtsgreep. "We zien wel", zei Aru. "Alles is nog mogelijk."

Ook Joaquim Rodriguez wilde na zijn mislukte tijdrit nog van geen opgeven weten. De Spanjaard verloor zijn rode trui omdat hij 3.06 moest toegeven op Dumoulin. In het algemeen klassement zakte hij naar de derde plaats, op een achterstand van 1.15 op de Nederlander. "Hier eindigt het nog niet", stelde Rodriguez. "Sorry, maar ik blijf het toch echt proberen."

Aru gelooft nog in eindzege Vuelta
Aru gelooft nog in eindzege Vuelta (Foto: ANP)